Pressemelding: Aksel Lund Svindal blir racerfører for Porsche

I dag ble det bekreftet at Aksel Lund Svindal vil stille til start under neste års mesterskap i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Hans teamkamerat blir Ingemar Stenmark og et av løpene de to alpinlegendene skal kjøre vil være under Porsche Festivalen på Rudskogen i september 2022.

Aksel Lund Svindal og Ingemar Stenmark er to av alpinsportens største navn gjennom tidene, og nå skal de begge kjøre Porsche Sprint Challenge Scandinavia neste sesong som teamkamerater.

«Jeg gleder meg veldig til å delta i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og jeg må innrømme at jeg ble overrasket da Ingemar og Porsche spurte om jeg ville delta. Jeg har ikke mye erfaring fra racing, men jeg liker nye utfordringer», sier Aksel Lund Svindal.

Den tidligere OL- og verdenscupvinneren i alpint er vant til stor fart i skibakken, men på en racerbane er han en nybegynner.

«Jeg gjør dette først og fremst for moro skyld, og har ingen store ambisjoner. Men når jeg først gjør noe, så er jeg også opptatt av at det skal gjøres ordentlig. Så jeg kommer til å være så godt forberedt som jeg får tid til, men jeg har også mange andre jern i ilden», forteller Svindal.

Det er ikke sikkert Svindal, som allerede er en Porsche-ambassadør, får deltatt i alle de sju løpshelgene som mesterskapet består av, men han skal kjøre de fleste, og i hvert fall den norske runden som går sammen med Porsche-festivalen på Rudskogen den 16. og 17. september.

«Ja, Rudskogen blir et høydepunkt, og frem til da har jeg også rukket å få litt erfaring med bilen og mesterskapet».

Om dette er starten på en lengre racing karriere for Aksel Lund Svindal er han usikker på, og han har ingen umiddelbare planer om å kopiere skuespillerne Patrick Dempsey og Michael Fassbender, som begge har kjørt internasjonal racing for Porsche.

«Det viktigste nå er å ha det gøy, så får jeg se hvordan det går. Veien blir til mens man går, og skulle dette utvikle seg til noe mer, så er det bare en bonus. Jeg har ingen langsiktige planer nå».

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia deltar alle med Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, og mesterskapet består av både unge talenter og eldre førere som er med for moro skyld. En av de sju løpshelgene er på Rudskogen i Norge, mens de resterende seks blir arrangert i Sverige. Sesongen starter på Anderstorp den 13. og 14. mai. På de samme løpshelgene kjøres også Porsche Carrera Cup Scandinavia, og begge mesterskapene skal vises direkte på Viaplay. Ingemar Stenmark kjørte også
årets sesong Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og gleder seg til å få Svindal som teamkamerat.

«Det er fantastisk morsomt med racing, med mye jeg kjenner igjen fra alpint med høy fart, riktig spor i svingene og nøye analyse av banen. Jeg ser virkelig frem til neste sesong og det å kjøre både med og mot Aksel».

Aksel Lund Svindal og Ingemar Stenmark skal kjøre for teamet Porsche Experience Racing.

«Helt siden Aksel ble internasjonal ambassadør for Porsche har vi ønsket å få Aksel inn i en racerbil. Han har gjennom sin utrolige alpinkarriere vist at han har et eksepsjonelt konkurransehode, dessuten vil han ha god bruk for evnen til å finne den raskeste linjen, det finnes mange eksempler på at alpinister gjør det godt også på racerbanen», sier Morten Scheel, Administrerende Direktør, Porsche Norge.