Aldri skjedd i Norge tidligere!

Til helgen kan man oppleve noe så unikt som tre værstinger av Lamborghini Huracan ST på startstreken under NM-åpningen på Vålerbanen.

De ser fryktinngytende ut på utsiden, men det er bare småting i forhold til det som bor på innsiden av disse bilene. Vi snakker V10-motor med over 600 hestekrefter, og det er tre slike biler som skal kjøre mot hverandre i klassen GT+ på Vålerbanen til helga.

Hjemmehåp

En som nærmest er oppvokst både i Lamborghini og på Vålerbanen er Alexander Schjerpen. Han er født bare et steinkast unna Vålerbanen, og har utallige runder rundt banen. Med optimale forhold til helgen tror han tider på 53 sekunder på runden skal være mulig i en Huracan ST.

–              Jeg gleder meg utrolig mye til helga, og få vist frem både bil og meg selv til partnere og publikum. Det er utrolig moro at det kommer tre slike biler på et bilsportarrangement i Norge, det er helt unikt. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få vist frem litt action, forteller Schjerpen.

Unggutten fra Elverum har de siste årene gjort seg bemerket i internasjonal bilsport, med gode resultater både i British GT og i andre internasjonale serier. Senest i 2017 rattet han en Lamborghini for Leipert Motorsport som er et satellittteam til Lamborghini fabrikken. Teamet er et av toppteamene i Europa og har deltatt i toppen av de fleste GT mesterskap. De to andre Lamborghiniene skal kjøres av Trond Garberg som også han er godt vant til Lamborghini gjennom sine løp i Gatebil Extreme. Den siste Huracanen kjøres av Stewart Laursen Stjernholm.

En av de som skal prøve å utfordre Lamborghiniene er Fjorårets Norges Cup vinner i GT+, Kai Roger Bakken i sin lynraske Lotus Esprit.

–              Det blir et tøft startfelt med et koppel av sånne fabrikksbygde Lamborhinier, men jeg er ikke nervøs. Jeg har kjørt fortere på Vålerbanen enn hva testtidene til Huracanene har vist, så jeg skal ikke legge meg for de, sier Kai Roger Bakken. Bakken har gjort noen endringer på bilen siden i fjor, og forhåpentligvis skal den både bli lettere å kjøre og ikke minst gå enda fortere.

– Vi har blant annet forlenget bilen 25 centimeter og endret noe på aerodynamikken i håp om at den skal bli noe lettere å kjøre, men jeg har ikke sittet i bilen siden Vålerbanen i september i fjor, så jeg er litt spent, forteller han.

 

Rekordstor påmelding

Det er påmeldt hele 138 racingførere til sesongåpningen på Vålerbanen i de ulike NM og Norges Cup-klassene. I tillegg til GT-klassene skal det kjøres NEZ Formel Basic med 14 Norske utøvere til start. Dette er den eneste formelklassen i NM. Historisk Racing skal kjøre NM-runder i tillegg til Seven Racing og Shortcar. Porsche Club Norge er gjesteklasse under Racing NM denne sesongen og det er ventet et svært godt startfelt i Porsche Racing.