Aleksander Bjørnstad vant NEZ runden i Høljes

IMG_6027I helgen ble den første av årets NEZ runder i Crosskart arrangert i Høljes. 162 førere møtte opp og sørget for det desidert største startfeltet i historien. I tillegg er det bare å ta av seg hatten og bukke dypt for arrangørens Finnskoga MK som sto for et helt fantastisk arrangement.ja, uten tvil det beste som noen gang er blitt arrangert. Det eneste som skuffet litt var værgudene som sørget for en iskald vind, men hva gjør vel det når vi opplevde god underholdning som varmet.

IMG_5952Det ble mye action på Høljes, dessverre for de involverte endel kræsj og rundvelter også. Men med så mange førere og en vanskelig bane som krever både mot og ferdigheter må det regnes med. Vinnere av NEZ  klassene ble Linus Østlund (125), Aleksander Bjørnstad, NMK Hamar (250) og Andreas Carlsson (650). Alle disse unggutta viste alle hvor skapet skal stå og ble egentlig aldri truet i løpet av finalen, altså fullt fortjente seiere til alle.

I 125-klassen var det forhåndsfavorittene Oliver Solberg, Jacob Lyseng, NMK Hønefoss og Linus Östlund som hadde kvalifisert seg til beste startspor i A-finalen.  Linus Östlund klarte ingen å slå, men Lyseng kjørte inn til en flott 2. plass og finske Jarno Kalliomäki på tredjeplass.

IMG_5994Aleksander Bjørnstad fra NMK Hamar var suveren i 250 klassen og selv om Thomas Holmen, KNA Solør Motorsport, kjempet hardt klare han aldri å tukte Bjørnstad som ledet fra start til mål.

I 650 klassen ble Oscar Solberg, KNA Indre/Ytre Østfold nr. 2 og Marius Vardeberg, NAF nr. 3 bak den svenske vinneren Andreas Carlsson

I de klassene som ikke var NEZ mesterskap fikk Sindre S.Trøyterud 2. plass i 85-klassen og i Veteranklassen vant Ketil Johnsen  og Arne Wiik kom på 3. plass.