Aleksander Schjerpen imponerte i England

I siste liten signerte Aleksander Schjerpen fra Elverum en avtale med den engelske bilfabrikken Ginetta, for å kjøre i det prestisjefylte Silverstone 500, i Northamptonshire i England.

Schjerpen som tidligere i år signerte en avtale med Lamborghini og skal sammen med det tyske teamet Leipert Motorsport kjøre løp på 3 forskjellige kontinenter.

Schjerpen var på test på Nürburgring i Tyskland sammen med Lamborghini dagene før løpet i England.
Dette løpet var en god mulighet både til å få prøve ut GT3 for første gang, men også verdifull tid på banen før neste løp med Lamborghini i slutten av måneden.

Løpet er på kalenderen til det britiske GT mesterskapet, og er det største løpet i serien. Schjerpen er ikke ukjent med bilmerket, ettersom han har kjørt for de i 3 år tidligere, men han hadde aldri kjørt GT3.

Nordmannen skulle dele bil med Engelske Charlie Robertson som er fabrikksfører for bilmerket.

Elverumsgutten hadde ikke mange rundene på å gjøre seg kjent med bilen, det var kun tre test pass før kvalifiseringen på lørdag. Men Schjerpen fant seg raskt til rette og imponerte med hastigheten han fikk ut av bilen. De kvalifiserte seg til slutt inn til en 10.plass foran løpet.

Løpet var tre timer langt og Schjerpen startet. Etter en god start, lå han lenge og kjempet mot den rutinerte sjåføren Lee Mowles i en Mercedes AMG GT om niende plass. Etter ca en time tok Robertson over og kjørte teamet opp til 7 plass. Så overtok Schjerpen igjen, men teamet hadde ett for kort depot stopp ved sjåførbytte så de ble straffet med ett nytt depot stopp hvor de måtte stå i ro i 5 sek. Til tross for denne straffen klarte Schjerpen å kjøre teamet opp til 5 plass innen Robertson igjen overtok og skulle kjøre det siste passet.  Når det var igjen 10 minutter av løpet mistet de bremsene på bilen og måtte inn for å reparere, de kom raskt ut på banen igjen, men falt ned til tiende plass som ble resultatet over målstreken.

Schjerpen var uansett fornøyd med en topp 10 plassering i debuten i GT3.

-«Jeg har aldri sittet i en GT3 bil før, så vi var alle spente på hvordan helgen skulle gå. Vi fant raskt et bra setup på bilen, og Ginetta gjorde en kjempe jobb med å legge alt til rette for at vi skulle gjøre det så bra som mulig.”

Til tross for at GT3 ga mersmak er Schjerpen allikevel klar på hvor fokuset ligger denne sesongen: ” Det er ingen tvil om at denne helgen ga verdifull kjøretrening, og det var en stor mulighet å få kjøre GT3 for Ginetta. Fokuset ligger imidlertid på løpene med Lamborghini, og nå har vi to uker med forberedelser foran neste løp i Italia”

Neste løp for Elverumsingen er 1 juli på Imola i Italia, her stiller Schjerpen til start med en Lamborghini Huracán Super Trofeo, i Creventic 24-hour series.