Aleksander Schjerpen imponerte i Frankrike

A_Schjerpen_15_okt2
Aleksander Schjerpen kjørte i helgen sitt første løp i den internasjonale racingklassen LMP3, og debuten endte med en sterk andreplass i løpet på franske Magny Cours.

 

Løpet som ble kjørt på den tidligere Formel 1-banen midt i Frankrike var et 4-timersløp i nattemørket og inngikk i mesterskapet VdeV. Aleksander Schjerpen gjorde et gjesteinnhopp i klassen etter at han ble invitert til å kjøre av fabrikksteamet til Ginetta bare noen dager før løpet.

 

– Helgen startet perfekt med at vi var raskest på alle treninger og i kvalifiseringen. Dermed var lista lagt for løpet, forteller 23-åringen fra Elverum.

 

Schjerpen delte bil med eieren av Ginetta, Lawrence Tomlinson og utviklingsfører Mike Simpson. Litt uflaks i starten førte til at teamet ramlet ned til tiendeplass, så da Aleksander skulle inn å fullføre sitt stint visste han det ville bli en tøff jobb.

 

– Jeg fant en god rytme med en gang, og kjørte meg opp fra tiendeplass til fjerdeplass før det neste depotstoppet.

 

Til slutt endte teamet med Schjerpen, Tomlinson og Simpson på en andreplass totalt.

 

– Dette har vært en helt utrolig helg, og jeg er veldig fornøyd med debuten i LMP3. Jeg ble fort vant til den nye bilen, og jeg må bare takke teamet som har gjort en kjempejobb hele helgen. Jeg må spesielt takke Lawrence Tomlinson og Mike Simpson for denne utrolige muligheten. Det har vært veldig lærerikt og spennende.

 

LMP3 er en ny klasse, som er trinn tre under Le Mans-klassene LMP1 og LMP2. Forskjellen på en Ginetta GT4 som Aleksander har kjørt tidligere i år og en Ginetta LMP3 er ganske stor. GT4-bilen er basert på en vanlig gatebil, mens LMP3-bil er spesiallaget for å kjøre på bane. Med sine 500 hestekrefter på 960 kg og en mer avansert aerodynamikk er LMP3-bilen mye raskere enn GT4-bilen som Schjerpen har kjørt de to siste sesongene i British GT.

 

-Sesongen i år har vært utrolig bra, vi endte opp på andre plass i British GT Silver Cup, og avslutter sesongen med pallplass i Frankrike. Vi har allerede fokus på neste sesong, og har mange spennende planer, avslører Aleksander Schjerpen.

 

Nå venter vintersesongen for Elverumsgutten, men det betyr ikke at han skal ligge på latsiden. Nå blir det fullt opp med forberedelser og testing foran neste sesong.