Aleksander Schjerpen til British GT

asgeir_aleks4
21 år gamle Aleksander Schjerpen fra Elverum har fått sitt livs drømmesjanse, og skal i år kjøre det britiske GT-mesterskapet i racing. Samtidig viderefører han sitt eget team i Norge, hvor TV-stjernen Asgeir Borgemoen blir sjåfør.

Aleksander Schjerpen har gjort suksess med en Ginetta i norsk og svensk racing de siste årene, og etter en test i England i fjor høst fikk han tilbud om å kjøre en Ginetta G55 GT4 for teamet Century Motorsport i det britiske GT-mesterskapet.

– Jeg fikk et tilbud som var overkommelig økonomisk, og valgte derfor å takke ja. Jeg skal dele en bil med dansken Morten Dons, og jeg kan knapt vente til sesongen skal starte, sier Aleksander Schjerpen.

Det britiske GT-mesterskapet går for å være et av de beste GT-mesterskapene i verden, og bilene deles inn i klassene GT3 og GT4. Schjerpen skal kjøre i GT4-klassen, og håper å kunne være med å kjempe i toppen.

– Det ser ut til å bli et bra startfelt i GT4-klassen med mange gode team og sjåfører. Likevel håper jeg å kunne kjempe om en og annen pallplassering, og være med i toppen. Dette blir jo et læreår for Morten og meg med et helt nytt mesterskap og helt nye baner.

Årets første løp i British GT er på Oulton Park den 21. april, og deretter går det slag i slag med til sammen sju løpshelger på baner som Rockingham, Silverstone, Snetterton, Spa-Francorchamps, Brands Hatch og Donington Park.

Asgeir Borgemoen skal kjøre i Norge

Samtidig som Schjerpen nå skal kjøre på de britiske øyer vil han beholde sitt eget racingteam, ATS Racing, hjemme i Norge. Og ny sjåfør på teamets Ginetta G50 blir TV-stjernen Asgeir Borgemoen.

– Jeg hjalp Asgeir i fjor i forbindelse med hans TV-program Garasjen, og han var med meg på testen i England i fjor høst. Da fikk han selv prøve en Ginetta, og kjørte veldig bra. Derfor ga vi han tilbud om å kjøre for ATS Racing i den norske GT-serien i år. Jeg skal være med som mentor på løpene, og Asgeir vil også være med meg til England et par ganger som guide for våre sponsorer, forklarer Schjerpen.

42 år gamle Asgeir Borgemoen er aktuell i disse dager med programmet Garasjen på Viasat4, og fra tidligere er han kjent som ”sjefen over alle sjefer” i barne-TV-programmet ”Fritt Fram” på NRK.

– Jeg gleder med veldig til å kjøre i den norske GT-serien. Jeg kjørte tidligere dragracing, men har drømt om å kjøre racing i mange år. Jeg fikk prøve meg i fjor i forbindelse med TV-programmet Garasjen, og da jeg fikk tilbud om å kjøre noe så heftig som en Ginetta med Aleksander som mentor, så var jeg aldri i tvil.