Alle tiders bursdagsfest!

schjoll_jan-egil_500.jpgIkke mindre enn 400 bilsportvenner, og blant dem Finn Schjøll, hyllet NBFs tekniske sjef Jan Egil Jenssen på hans 60-årsdag som ble feiret på Gardermoen på lørdag!

Nå var det nok ikke i første rekke for å feire Jan Egil de var samlet på Thon Hotel Oslo Airport. De 400 var deltagere fra klubber landet rundt på årets Bilsportkonferanse. Den femte konferansen i rekken satte dermed deltagerrekord igjen.
Bilsportkonferansen som siden 2006 har vært arrangert av Norges Bilsportforbund har blitt en viktig møteplass for landet bilsportsmiljø. Årets konferanse gikk over tre dager, og selv om mange er med bare en av dagene og deltar kun på deler av konferansen var det mange som var med fra fredag og frem til lunsj på lørdag. For andre gang var det Thor Hotel Oslo Airport som var arenaen for konferansen.

plenumsalen_500.jpg

Fredagen var avsatt til diverse kurs i år. Det var kurs for racecontrol, og for løpssekretærer under hastighetsløp. I tillegg var det oppdateringskonferansen for både løpsledere og jurymedlemmer i hastighetsløp og for løpsledere i rally.

På lørdag var det på tradisjonelt vi samling i plenum på formiddagen. NBFs president Roar Forgaard åpnet det hele ved å orientere om de utfordringene NBF står overfor og oppsummere noen av sesongens viktigste begivenheter. han la selvfølgelig ikke skjul på gleden over at det vil bli norsk EM-runde i rallycross på Lånkebanen neste år. Han trakk også frem det positive ved at Rally Sweden vil ha en etappe innom Norge til vinteren, selv om han gjerne skulle sett at mer av løpet gikk på norsk jord.

Lånke-presentasjon
Leder av hovedkomiteen for EM-runden som skal avvikles på Lånke 24.-26. juni neste år, Steinar Vordal, tok over stafettpinnen etter Forgaard og orienterte forsamlingen både om hva som er gjort og hvilke utfordringer man nå stor overfor i Nord-Trøndelag. Lånkebanen er opprustet til det som høyst sannsynlig er det høyeste sikkerhetsnivå på noen europeisk rallycrossbane. Vordal viste blant annet frem bilder av detaljer fra banen. Banen ligger der klar, og nå er det jobben med å fylle alle nøkkelfunksjoner som står for tur.
vordal_500.jpg

-Vi har en hovedkomité klar, og vi er ferd med å fylle andre komiteer med ressurspersoner. Vårt håp er også at hele bilsports-Norge står bak oss og hjelper oss til å gjøre EM-runden til en stor nasjonal begivenhet. Vi trenger all den hjelp vi kan få, sa Vordal til forsamlingen på Gardermoen.

Talentutviklingen
Talentutviklingsprosjektet i NBF så dagens lys nettopp på Bilsportkonferansen, tilbake i 2007. Også i år orienterte NBFs sportssjef Holm Jacob Matheson hva man har fokus på i disse dager og om planer fremover. Han trakk spesielt frem at også det Internasjonale Forbundet (FIA) etter hvert har satt i gang flere prosjekter i regi av FIA Institute som involverer også den norske satsingen.

-I år har vi fått rundt 340 000 kroner i ren pengestøtte til vårt prosjekt fra FIA. I tillegg har vi hatt med Øystein Helgheim i den nye spennende satsingen CIK-FIA Academy Trophy. I går fikk vi bekreftet at Ayla Ågren er tatt ut til å være med på et prosjekt rettet mot jenter som FIA har satt i gang. Hun skal være med i en konkurranse i Tyskland der det blant annet er kjøring med VW Scirocco racing-biler og premien i hele konkurrensen er en sesong i Scirocco Cup neste år. Fra neste år lanserer FIA også Young Driver Academy Programme, der vi kan søke om opptak for inntil to norske utøvere. Kravet her er at de skal være mellom 17 og 23 år og ha svært gode internasjonale resultater allerede, så det skjer mye i utviklingen av bilsporttalenter for tiden, kunne Holm Jacob Matheson fortelle.

Hans Petter Havdal og Kjetil Haugen fra NMK Kongsberg orienterte Bilsportkonferansen om sitt prosjekt i egen klubb. I tett samarbeid med NBF og spesielt trenerkapasiteten Fredrik Brenna Lund har NMK Kongsberg en tett oppfølging av unge kartingførere, både på banen og ikke minst når det gjelder fysisk trening.

Toll og avgift
Håkon Krogh, som selv arbeider innenfor Tollvesenet og NBFs tekniske sjef, orienterte også om del interessante regler spesielt når det norske utøveres mulighet til bruk av utenlandsk bil i Norge.

Blomster-Finn
Plenumsdelen under konferansen ble avsluttet av en mann som nok svært få forbinder med bilsport, nemlig Finn Schjøll, bedre kjent som Blomster-Finn. Lattermusklene fikk seg absolutt mye mosjon da han la ut om humoristiske historier fra sitt eget liv, mens han på sedvanlig måte bant sammen flotte blomsterbuketter. Den første av bukettene fikk Jan Egil Jenssen som hadde 60-årsdag på lørdag.

Etter plenumsdelen var det resten av konferansen del topp i grupper, og der var det bilcross-gruppen som hadde desidert størst oppslutning med over 100 deltagere. Her hadde NBFs bilcrosseksjon på forhånd varslet at man ville gjøre enkelte endringer i reglementet for neste år i henhold til flertallet på konferansen. Det førte blant annet til at anbudsprisen på bilcrossbiler vil bli 9 000 kroner neste år. Det var også flertall for at det fortsatt skal være mulig å bruke pengepremier ubegrenset i bilcross.