Alt klart for Telemarks raskeste eventyr

P_Stenseng_16_08
Det er kun noen bitte små justeringer som gjenstår før den 6. og nest siste NM-runden i rally arrangeres i traktene rundt Notodden. Hele norgeseliten stiller til start med NM leder Anders Grøndal i spissen.

Hyggelig er det også at to svenske lag finner veien til Notodden lørdag 27. august. Fartsfesten starter fredag kveld kl. 18.00 med shakedown på Jernverkstomta. Her får deltakerne testet sine biler, og speakertjenesten holder alle godt orientert om tider.

Første bil i årets nest siste NM-Runde starter fra torget på Notodden lørdag morgen kl. 08.00. Årets første spesialstrekning er Dårstul syd og 1. bil starter på denne prøven kl. 08.37. Nytt av året er at deltakerne kommer tilbake til denne fartsetappen kl. 11.29 men da kjøres denne etappen ut fra Dårstulsetra. Dette blir da etappe 3.

Fartsetappe 2 er den tradisjonsrike Klevarsida hvor første bil er beregnet å starte kl. 09.29. Denne etappen kjøres også som etappe 4 og da starter første bil 12.21.

Etappe 5 og 7 er som tidligere Årlifoss men i år er det start fra Haave Grustak. En ny variant men som også denne gangen byr på fantastiske publikumsplasser selv om denne prøven går motsatt vei enn tidligere år.
Her er det bare å møte opp i god tid og arrangøren lover bra parkeringsmuligheter i grustaket. Første bil starter fra grustaket på spesialstrekning 5 kl. 14.07. Siden bilene skal innom serviceplassen på Nesøya er ikke deltakerne tilbake på etappe 7 før kl. 16.23.

Etappe 6 er årets høydepunkt for mange av deltakerne. Her går det svært fort men strekningen gir noen begrensninger for publikum. Her starter første bil kl. 14.34. Denne etappen kjøres også nr. 8 og årets siste spesialstrekning. Beregnet starttid på årets siste etappen er kl. 16.50.

Redaksjonen spurte de to løpslederne Petter Stenseng og Lars Faale hva som skiller Rally Telemark fra
de andre NM rundene :

-Først og fremst er det standarden på veiene. Den er utrolig bra. Løpet er krevende både for kjørere og kartlesere, men slik skal det jo være i et NM… Som arrangør er vi også priveligert med tanke på det fantastiske samarbeidet vi har med lokale lag og foreninger. Rundt 450 funksjonærer er på plass når løpet er i gang og få eller ingen andre arrangører kan stille tilsvarende mannskap til et slikt krevende rally. Vi er også stolte over å ha fått svenske Bruno Berglund til å lage notene til årets løp. Bruno er en av verdens fremste noteskrivere og har selv vært kartleser for ikke mindre enn 4
verdensmestere.

-Vi vil også benytte anledningen til å takke våre grunneiere for den fantastisk velvilje de viser Rally Telemark. Uten disse ville det vært umulig for oss å ønske hele den norske rallyeliten velkommen til Notodden denne helgen…”

Så får vi se da om det blir forhåndsfavoritten Drammenseren Anders Grøndal som trekker det lengste strået denne gangen eller om Frank Tore Larsen kan gi han konkurransen. I den nasjonale klassen må vel sørlendingen Søren Snartemo få et favorittstempel med sin BMW M3.
Publikum kan også i år følge løpet direkte på rallyradio. Her vil man få informasjon om tider og intervjuer med de aktive helt til siste bil er i mål ca. kl. 17.15.