Amerika-eventyret over for denne gang

holte_highres003-2.jpgFrode Holtes kamp mot de amerikanske stjernene ble ikke slik mandalitten hadde håpet på forhånd. Problemene og uhellene har imidlertid ikke tatt motet fra Holte. – Jeg håper virkelig vi har promotert oss godt nok slik at vi får mulighet til å komme tilbake hit igjen, sier Frode Holte

Etter lørdagens irriterende punktering håpet Holte på å nå pallen søndag. Slik skulle det dessverre ikke gå, og det var stang ut hele veien. -Det har egentlig vært litt krøll hele veien fra vi skulle hente traileren på kaia til vi smalt i dekkbarrieren i tredje omgang i dag. I går var det mye småting, mens i dag ødela en snurring, og en ødelagt girboks i 2. omgang mye. I tredje omgang gav Holte alt, men i støvskyen bak lederen Isachsen så han absolutt ingenting og smalt inn i dekkbarrieren.

Skadene på bilen var omfattende, men mulige å reparere til finalen.
Etter ett team-råd var alle imidlertid enige om at nå var det nok for denne helgen. – Jeg hadde ikke råd til mer. Denne turen har kostet meg utrolig mye penger, men jeg håper det kan være en god investering på sikt. Vi har knyttet utrolig mange gode kontakter, og folk er veldig ivrige på å lære fra oss europeere, sier Holte.

De store stjernene hadde også store ord og si om Holte og de europeiske førerene.
– Han forsvant som en kanonkule! «It was some real Volvo-power there», sa verdenskjendisen Travis Pastrana om Holte etter å ha blitt parkert av Holte i starten av 2. omgang.

Tanner Foust og Dave Mirra la også vekt på viktigheten av at de europeiske stjernene deltok. – Vi har hatt harde kamper i de to første løpene også, men denne helgen har det vært heftig racing takket være de europeiske sjåførene, sa Foust.- Om jeg skal fortsette med rallycross er det viktig at det kommer europeere over og gir oss motstand. Slike biler som Holtes C30 er utrolig heftige å se, rett og slett helt rått, sa Mirra.

Nå må Holte slikke sårene og få bilen på båten hjem til Norge så raskt som mulig.
-Håper virkelig vi får muligheten til å komme tilbake hit igjen. Jeg har hatt en morsom helg, selv om det har vært mye tull.
Sesongen er imidlertid ikke helt over for Holte enda.
– Vi har lyst til å kjøre Solberg Extreme Motorshow, men må ta en vurdering økonomisk på det. Tidsrammen er også veldig knapp, så vi får se hva vi får til. Vi trenger også å få på plass en tung hovedsponsor nå slik at vi får lagt noen planer for 2011 sesongen så raskt som mulig, avslutter Holte.