Anders Bråten fikk en tøff helg

A_Braaten_16_SWE
Etter en 6.plass i Höljes, Sverige er Anders Bråten nå oppe på en 5.plass EM sammendraget i Touringcar.

Onsdag kveld var Anders Bråten og teamet fremme i Höljes i Sverige, en plass med 400 innbyggere som vokser til 50.000 denne helgen. Fredag var det klart for trening og det begynte bra med en 3.tid. Etter treningen så var det klart for første heat(Q1), men da hadde det for alvor også begynt å regne, i en helg som skulle bære preg av svært vekslende vær. Det var over et år siden sist vi kjørte på regn, og vi fikk en forferdelig start, frontruten dugget igjen og viskeren tok ikke godt nok unna alt vann og gjørme. Vi klarte likevel å snike oss inn på en 15.plass. Samme dagen ble også 2. omgang avviklet og der gikk det bedre, vi kom oss etter hvert i en posisjon som nummer 2 i løpet, men selv om vi hadde mulighetene til tider turte vi ikke prøve å gå forbi heatleder. Vi valgte da heller og komme inn trygt til en god 8.tid i Q2.

Natt til lørdagen ble det oppdaget et tretthetsfeil i bilens forstilling, og teamet brukte store deler av kvelden/natten på å utbedre dette. Noe som gjorde at vi kunne starte oppvarmingen lørdag med en helt friskmeldt bil. Vi kom i mål med 2.tid etter oppvarmingen og det viste lovende takter. I Q3 ble det enda bedre, vi fikk en knallstart og klarte til slutt å komme oss inn til en heatseier og tredje tid totalt. I Q4 var de da plassert i kanskje et virkelig raskt heat, vi feilvurderte og hadde litt for mye turtall ved start, ne som gjorde at vi var sist ut fra start. Likevel holdt vi god fart, og avanserte fra 5. til 2. posisjon i heatet, og ente med en 4.tid totalt. Vi var da klare for semifinaler

Det var søndag og klart for oppvarming igjen. Vi hadde igjen en god tid, med tredjetid der, og kunne klede oss over semifinalen. I semifinalen hadde vi en noen tøff startposisjon, men vi fikk en bra start, og ga oss ikke noe som resulterte i at vi var nummer 3 etter de første svingene. En semifinale som vill gå inn i vår historie som en av de tøffeste og jevneste vi noen sinne har deltatt i. Vi klarte likevel å holde unna, og endte til slutt som nummer tre og med finaleplass. I finalen hadde vi dårligste startspor, og fikk også en tøff start, etter noe knuffing i første sving kom vi langt ut, og vi var nødt til å holde gassen i bånd for å unngå og reise av banen, dessverre klarte Anders da ikke å unngå en av sine konkurrenter som kom på siden, og fikk snurret ham. Noe som ga meg et svartflagg. Men til tross for en tøff helg, med utrolig skiftene føre, er vi særdeles fornøyd med endelig å ha fullført Höljes med en godt resultat for første gang på de fire årene vi har kjørt her. Vi klatret også fra 6. til 5.plass i sammendraget og er storfornøyde.