Anders Bråten klatret i sammendraget

A_Braaten_16_laanke
Det tetter seg enda mere til i toppen av EM i rallycross for Toringcar, etter at Anders Bråthen klatret fra 10. til 6. plass i helgen.

Torsdag morgen ankom Anders Bråten og teamet hans Hell utenfor Trondheim og Lånkebanen. Torsdag gikk med til å sette opp teltet å komme oss på plass her i Trøndelag. Fredagen morgen var det tekniske forberedelser, der var alt i orden. Fredag ettermiddag var det klart for trening og Q1(første heat). På treningen fikk vi en tredje tid, noe som var en god indikasjon for helgen. Vi hadde så et lite teknisk problem, men teamet løste det og vi var klare for Q1. I heatet gjorde vi en liten førerfeil i starten, og vi havnet i en situasjon som resulterte i en snurring, vi klarte heldigvis å komme oss inn til en 11.tid likevel. På kvelden fredag deltok jeg i veldedighets konkurranse for organisasjonen Kjør for livet, der jeg er ambassadør. Det ble kniving med andre førere i EM og Vm i downhill løp med store trehjulssykler. Vi vant til slutt løpet og fikk en flott opplevelse med store og små.

Med et litt dårlig utgangspunkt for helgen så var det langt fra 11.plass og opp når lørdagen startet. Allikevel med raskeste tid som en indikasjon på warm-up så ble det flere høydepunkter i løpet av dagen. Heatseier og 2.tid i Q2 som ble en kjempe opptur. I Q3 bremse Anders for å unngå å bli kjørt av banen, men vi kom oss helskinnet ut av situasjonen. Like etter røyk servoen, men vi kom oss likevel inn til en sterk 4.tid i heatet. I den siste innledende omgangen Q4 så gikk det enda bedre, med 3 sekunders margin til neste mann satte vi helgens raskeste tid og vant heatet med bestetid, Dette resulterte i at vi klatret fra 11. og til 1.plass innledende i løpet av lørdagen og tok med oss 16 poeng til sammendraget her.

Søndag og tid for warm-up. Gode indikasjoner med bestetid igjen. En service og vi var klare for semifinalen. I semifinalen hadde vi pole-position. Semifinalen ble utrolig tøff, men vi kom oss inn på en sterk 2. plass noe som ga oss 3. spor i Finalen. Før finalen fikk vi ett flott besøk av Kjør for livets unger og ungdommer, en flott opplevelse. Når finalen gikk hadde vi en knallstart, vi kom ut som nummer to og kom oss nesten forbi i enkelte områder på banen. I tillegg hadde vi en god luke til nummer 3 og 4 og det så ut som vi skulle dra i land enten en seier eller en 2.plass. Dessverre røyk reimen til oljepumpen da de sto igjen 1 runde og vi ente til slutt på en 6.plass, men med 22 poeng klatret vi på EM lederen i helgen. Og gikk fra 10. til 6.plass