Anders Bråten med karrierebeste

A_Braaten_13
Anders Bråten kjørte inn til andreplass i Touring Cars under EM-finalen i rallycross i helgen. Ole Håbjørg fulgte opp og sikret også norsk tredjeplass.

 

 

På tyske Estering kjørte Bråten sitt livs løp med sin Ford Fiesta, og tok en knallsterk andreplass i finalen, bare slått av Robin Larsson fra Sverige.

Han kjørte seg til semifinale som femtemann etter de innledende rundene. Men allerede der hadde han vist at han kunne blande seg inn blant de aller beste.

– Jeg lå som nummer to etter kjøringen lørdag. Men det ble en del trøbbel søndag; i tredje runde måtte jeg bryte og bytte bakaksel, og i fjerde runde ble jeg påkjørt, forteller han til Ringerikes Blad.

I finalen måtte han derfor stille i bakerste rekke.

– Underveis kjørte jeg forbi Europamesteren Derek Tohill, og det ga en god følelse, sier Anders.

Bråten har kjørt fem av de ni EM-rundene, og endte til slutt som nummer sju i sammendraget.

Ole Håbjørg var også i finalen på Estering. Håbjørg var på 6. plass etter innledende omganger med sin Opel Corsa. I finalen endte trønderen på en 3. plass. Sammenlagt endte Håbjørg på 8. plass.

Best av de norske i EM-sammendraget ble David Nordgaard med 6. plass. Men Nordgaard hadde ingen god helg i Tyskland. Han ble utelukket i en omgang, brøt en annen, og endte på en 10. plass med sin Ford Focus.