Anders Grøndal kjører PWRC

anders-grondal-livery-design-january-2010-2.jpgRallyføreren Anders Grøndal, NMK Drammen har meldt seg på i årets PWRC. Anders og hans kartleser Veronica Engan, NAF Asker & Bærum skal kjøre en 2010 Subaru Impreza WRX Sti fra Prodrive. Dette er en optimal gr N bil.

PWRC er den lengst levende supportserien til WRC. I 2010 er det 23. året hvor denne serien kjøres. Subaru har en lang og god tradisjon i denne klassen og til årets sesong er det tillatt med sterkere motor enn tidligere, på grunn av større åpning i turborestriktoren.

Anders var i England to ganger på slutten av fjoråret og fikk teste bilen. Det endte med at han fikk et tilbud fra Prodrive med å kjøre en såkalt demobil. I praksis vil det si et fordelaktig tilbud som teamet takket ja til. Etter hvert kom også ønsket om å kjøre PWRC. Da kan det norske teamet være med å kjempe om en VM tittel i gr N. Man forplikter seg til å kjøre seks løp derav av to oversjøiske, men disse anmeldelsene kan man få andre til å overta.
Det er også flere fordeler enn selve VM tittelen ved å delta i PWRC. Ikke minst mediadekning. De får også mye tid på den offisielle rallyradioen på www.wrc.com . Der blir det vist sammendrag gratis etter hver løpsdag. I tillegg på Viasat Sport her hjemme. Løpene blir vist i 51 TV kanaler i 214 land!

Løpene Anders og Veronica foreløpig har valgt ut å kjøre i 2010 er:
Sverige
Frankrike
Finland
Wales GB

Prodrive eier bilen og den driftes delvis av Prodrive og av Anders eget service team. At Prodrive satser viser at Anders får ingeniøren som Chris Atkinson hadde, Richard Thompson. Videre sender de en tekniker og to mekanikere.
Første løpet blir Rally Sweden. Det skal kjøres en test på søndag hvor også Øhlins kommer med tre mann da det er tatt frem nye dempere. Rally Sweden starter med gjennomkjøring tirsdag morgen og fortsetter onsdag. Shake down på torsdag. Og første fartsetappe går i Karlstad torsdag kveld kl 20.00.

Anders og Veronica har hatt en knallstart på året rallysesong her hjemme og står bokført med to totalseiere. De leder dermed NM i WRC klassen og Veronica leder NM for kartlesere. I NM løpene kjører teamet i WRC klassen med en Subaru Impreza WRC S 10.