Anders Grøndal leder Rally Sørland

anders_g_700.jpgAnders Grøndal og kartleser Veronica Engan leder helgens NM-runde, Rally Sørland, etter første dags tre fartsetapper. Men Grøndal er bare 6,9 sekunder foran sin argeste konkurrent og NM-leder, Mads Østberg.

Rally Sørland ble innledet med tre fartsetapper på grusveier i strålende vårvær i kveld. Blant annet ble løpets lengste etappe på over 26 km unnagjort, og det var nettopp der Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum skaffet seg sin ledelse. Med sin Subaru Impreza WRC var han drøye 10 sekunder raskere enn Mads Østberg i Ford Fiesta S2000 på denne etappen. Da hjalp det ikke at Østberg, med Jonas Andersson i kartleserstolen, vant de to andre etappene. De er 6,9 sekunder bak, før deltagerne ruller ut fra Mandel sentrum igjen i morgen tidlig for å kjøre nye fem etapper.

På en tredjeplass følger Sveinung Bieltvedt og kartleser Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold i Subaru Impreza Sti. De er 50 sekunder bak lederen.
I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm, er det Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal som leder med sin Ford Fiesta R2. Sammen med kartleser Torstein Eriksen er han 6,8 sekunder foran Steve Røkland fra NMK Gardermoen i en Ford Fiesta ST.

Rally Sørland fortsetter i morgen med fem fartetapper. Løpet har målgang i Mandal sentrum klokken 14.40.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.30 på søndag kveld.

Topp 10 Rally Sørland etter 3 av 8 fartsetapper (uoffisiell)