Anders Hansen er EM-klar

anders_hansen1-2.jpgEtter en hel sesong på tribunen er Anders Hansen nå endelig klar igjen for stille til start i EM og klassen Super 1600. Hansen har brukt friåret til å forberede seg godt, og med seg på laget har han det Tsjekkiske proffteamet Blue Engineering.

– Det er en drøm som holder på og gå i oppfyllelse nå ja, sier en fornøyd Hansen.

Anders avsluttet rallycross sesongen 2009 med NM gull i Bakkeløp, og NM bronsje i rallycross. Han kjørte også noen få EM runder, og ble sulten på mer av det.
– Jeg har hele tiden hatt en drøm om og kjøre en full EM sesong, derfor trengte jeg ett hvileår for og få alt på plass til en slik satsning.
I 2011 skal Hansen kjøre ni EM runder i klassen Super 1600. Med seg på laget har han også fått Tsjekkisk støtte som tar hånd om mye av det mekaniske og all logistikk.
– Vi fikk ett tilbud fra Blue Engineering som var så godt både økonomisk og praktisk at jeg ikke kunne si nei. Vi skal dele trailer og telt med tsjekkiske Stanislav Susta. Det betyr at jeg kan ta fly til alle løpene og bare komme med hjelmen i hånda, forteller Anders.
Blue Engineering vil ta all frakt av bilen, og også sørge for nødvendig service mellom løpene.

VW Poloen han skal kjøre er imidlertid den samme gamle, eller ivertfall er chassiet det samme. – Vi har byttet nesten alt sammen, og bygget opp bilen helt fra scratch igjennom 2010.
Det er alt nytt på ledningsnett, og vi har også oppgradert understell og girboks til det beste.
Motordesign designing departement i Tsjekkia har bygd to helt nye motorer til meg, så jeg håper vi har noe av det gromeste i Europa der, smiler Hansen lurt.

Hansen kjøpte i 2009 også en av de siste originale VW Polo Super1600 bilene som hadde gått i Rally. – Det var på mange måter en drømmebil, men for fin og bruke til rallycross.Denne bilen er nå solgt til Anders Brynhildsen som allerede har tatt denne tilbake i rallyløypa igjen.

Målsetningen for 2011 er klar:
– Jeg vil kjøre flest mulig A-finaler. Med det utstyret og systemet vi nå har rundt oss er det vårt mål, men det er beintøft, og jeg tror nok jeg virkelig må jobbe for å nå målet mitt, sier Anders.

Med seg på det økonomisk laget har han fått mange av de gamle sponsorene.

– Jeg er glad for at de som har fulgt meg tidligere også er med videre nå etter hvileåret vårt.
Dekk Sjekk blir hovedsponsor også i 2011, og lokalklubben NAF Fredrikstad er også med og støtter meg mye. Helt i mål med sponsorer er vi imidlertid ikke, så det må jobbes enda mer med dette i de kommende ukene.
Første test av nybilen blir i Tsjekkiske Ceska Lipa så fort snøen er borte.

– Jeg gleder meg utrolig mye til og sette meg bak rattet igjen og starte testingen. Det skal bli veldig moro og konkurrere igjen – for konkurranseinstinkt og vinnervilje skal det ikke mangler på, avslutter Anders med ett smil.