Anders Kjær best i Subaru Cup på Sørlandet

anders-kjaer_480.jpgAnders Kjær (24) fra NMK Larvik ble bestemann i Subaru Cup under helgens Rally Sørland. Han tok med seg 25 poeng, og knappet kraftig inn på forspranget til cupens leder, Andreas Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen (20) stilte ikke start i Subaru Cup i Rally Sørland, og dermed var det ventet en spennende kamp om seieren. Anders Kjær var en av de heteste kandidatene, og han slo ut i full blomst. Ikke bare ble det seier i Subaru Cup, men han kjørte inn til en meget sterk 3. plass totalt i hele løpet, og en 2. plass i NM-klassen gruppe N.

-Jeg er kjempefornøyd. Dette har vært et fantastisk løp for oss uten noen problemer av noe slag. men det ble en hard kamp mot Pontus Tidemand, og da vi tok igjen en konkurrent på siste etappe så var jeg redd vi skulle tape så mye tid at det hele skulle glippe. Men det holdt, og jeg er veldig glad nå, sa Anders Kjær etter målgang i solskinnet i Mandal.
Det var ikke mer enn drøye sju sekunder som til slutt skilte Kjær og Tidemand, så det var ingen stor seiersmargin etter ni fartsetapper på til sammen 134 km.

Pontus Tidemand (19) hadde også grunn til å være fornøyd. Han var en hårsbredd fra en kjempesmell på fredag kveld på de raske sørlandske veiene.
-Vi kom rimelig bredt, nesten med bakenden først, i en sving. Det slo i bak. Jeg så ikke hva det var men det ble en skikkelig smell. Utrolig nok kunne vi fortsette til mål, men bilen hadde fått store skader, kan Tidemand fortelle. Det viste seg etter hvert at det var en ganske solid stolpe han hadde slått i. Hadde ikke den vært der hadde han høyst sannsynlig havnet langt utenfor veien.

Unge Marius Aasen (18), vinneren av konkurransen Bilsporttalentet 2009, endte på en meget oppløftende tredjeplass blant cupførerne sammen med kartleser Tore Andre Haldammen. Aasen har en fin utvikling denne sesongen, og hans kjøring i Rally Sørland er hans beste så langt i karrieren. I tillegg til 3. plass i Subaru Cup endte han på en 8. plass totalt i løpet.
Ikke mindre enn fire førere i Subaru Cup, der man kjemper om en premiepott på 900 000 kroner, kom inn blant de ti beste på totallisten i Rally Sørland.

Sammenlagt leder nå Andreas Mikkelsen med 85 poeng, mens Anders Kjær har 82. Pontus Tidemand på 3. plass står bokført med 72 poeng.
Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Man kjører med en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo og alle bilene er helt identiske. I utgangspunktet rigget i henhold til det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Allikevel har bilene en effekt på drøye 280 HK.
Neste runde i Subaru Cup er Rally Aurskog Høland 5. juni.

Poengstilling Subaru Cup 2010 (etter 4 løp)
1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 85
2. Anders Aa. Kjær, NMK Larvik, 82
3. Pontus Tidemand, SMK Eda, 72
4. Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, 55
5. Sivert Johansen, NMK Tønsberg, 55
6. Richard Haget, KNA Kongsvinger, 53
7. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 52
8. Jim Roger Haugom, KNA Kongsvinger, 36
9. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 25
10. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 18