Anders Kjær i internasjonal talentkonkurranse

kjaer_svendsen_460.jpgNBF har tatt ut Anders Kjær (23) fra NMK Larvik som norsk deltager i den nordeuropeiske kvalifiseringen til talentkonkurransen Pirelli star Driver, der premien er deltagelse i seks VM-runder i rally neste år – uten kostnad.

Det er det internasjonale bilsportforbundet (FIA) som står bak konkurransen, og i Europa er det fire kvalifiseringskonkurranser før den endelige europeiske finalen i september. I denne finalen er premien til de to beste, deltagelse i seks VM-runder i 2010 uten kostnad.

psdlogo_200.jpgAnders Kjær og hans kartleser Trond Svendsen er tatt ut av Norges Bilsporforbund til å delta i kvalifiseringen for landene Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Latvia, Litauen, Estland, England og Irland. Denne konkurransen avvikles i forkant av det finske VM-løpet Rally Finland, 29.-30. juli i Jyväskylä. De fem beste fra denne konkurransen er kvalifisert til den europeiske finalen i Freistadt i Østerrike 26.-27. september. Hver nasjon kan anmelde en deltager, slik at det vil bli 10 deltagere i Finland. Halvpart av dem går altså til finalen, så muligheten er forholdsvis stor.

-Jeg gleder meg veldig. Det er stort bare å få representere Norge, og skulle vi komme blant de fem som får være med i den europeiske finalen vil det være fantastisk, sier Anders Kjær. Han vil kjøre sin Subaru Impreza Sti i kvalifiseringskonkurransen i Finland. Det er to fartsetapper som begge skal kjøres to ganger som inngår i konkurransen.

Men det er ikke bare kjøringen som vil bli vektlagt når man skal plukke de fem som går videre.

-Etter hva jeg har forstått så er det helheten av hvordan vi fungerer under hele konkurransen som teller. Vi skal også gjennom intervjuer med en jury, så det blir spennende, mener Anders Kjær.

Deltagerne i konkurransen må ikke være født før 1983, og de må ikke ha deltatt i mer enn tre VM-runder i rally i løpet av det siste året.

I tillegg til fem førere fra hver an de fire europeiske kvalifiseringene, kommer også to førere fra Sør Amerika til finalen i Østerrike i september. Dermed blir det 22 førere som skal kjempe om å bli de to som får delta i seks VM-løp i klassen gruppe N eller S2000 neste år. I tillegg skal det plukkes ut en fører fra hver av regionene, Midt Østen, Asia og Afrika.