Anders Kjær tok over ledelsen

a_kjaer_450.jpgAnders Kjær fra NMK Larvik tok over ledelsen i Subaru Cup etter lørdagens Aurskog-Høland Rally. Det var en utrolig spennende kamp blant cup-førerne og ikke noe ble avgjort før på løpets aller siste fartsetappe.

Mens Kjær tok over sammenlagtledelsen, var det svenske Jerker Axelsson og hans kartleser Mattias Andersson som var best av cup-deltagerne i Aurskog Høland Rally. Men Anders Kjær og kartleser Trond Svendsen var kun 11 sekunder bak den svenske duoen etter over 50 minutters kjøring. På en tredjeplass fulgte 18 år gamle Marius Aasen fra NAF Motorsport Asker & Bærum og kartleser Tom Andre Haldammen. De var kun to sekunder bak Kjær og Svendsen, så det sier litt om hvor tett det var i kampen om plasseringer og pengepremier i cupen som har en total premiepott på 900 000 kroner.

For ytterligere å forsterke hvor jevnt og spennende det var, så kan vi nevne at det var Anders Kjær som lå best an av cup-førerne foran den 13,8 km lange avslutningsetappen i løpet. Han var da 2,1 sekund foran Jerker Axelsson. Marius Aasen på sin side var 0,1 sekund bak Axelsson igjen.

Det var med andre ord ikke fritt for at det var litt nerver ute og gikk foran avslutningen i det flotte sommerværet i området rundt Bjørkelangen. Den som hadde best kontroll over disse var altså Jerker Axelsson som hadde en fenomenal avslutning. Han slo Anders Kjær med 13 sekunder på denne etappen. Men Anders Kjær hadde heller ingen dårlig avslutning. Etter åtte av de 11 fartsetappene i løpet så var han bak både Axelsson og Aasen. Men Larvik-gutten kjørte meget bra på etappe 9 og 10.

-Vi hadde en heller dårlig åpning i løpet, men fikk justert både bilen og kjøringen etter hvert slik at det ble et bar resultat til slutt, sier Anders Kjær. I tillegg til at han tok over ledelsen i Subaru Cup gikk han også opp på sløvplass i NM i gruppe N bak Subaru-føreren Sveinung Bieltvedt. Bieltvedt deltar ikke i Subaru Cup.

Aurskog-Høland Rally hadde start og innkomst ved Bjørkelangen Videregående skole. Løpet inneholdt11 fartsetapper på til sammen 98 km. Løpets serviceplass og base var også på Bjørkelangen.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.35 på søndag kveld.

Det blir nå et sommeropphold i Subaru Cup frem til 14.-15. august da det kjøres baneracing på Rudskogen.
Poengstilling Subaru Cup 2010 (etter 5 løp)
1. Anders Aa. Kjær, NMK Larvik, 102
2. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 85
3. Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, 80
4. Pontus Tidemand, SMK Eda, 77
5. Sivert Johansen, NMK Tønsberg, 70
6. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 69
7. Richard Haget, KNA Kongsvinger, 67
8. Jim Roger Haugom, KNA Kongsvinger, 36
9. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 25
10. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 18