Anders Kjær avsluttet best i Subaru Cup

anders-kjaer_460.jpgAnders Kjær og hans kartleser Trond Svendsen fra NMK Larvik var de som avsluttet årets Subaru Cup best. Dermed fikk Kjær en flott opptur på tampen av sesongen.

Det var mye som stod på spill for flere av deltagerne i Subaru Cup under sesongavslutningen i Rally hedemarken på lørdag. I sol og flott og varmt høstvær skulle det blant annet gjøres opp om andreplassen i cupen bak suverene Andreas Mikkelsen. Mikkelsen, som var klar vinner av cupen for lenge siden, og som dessuten er norgesmester i gruppe N av året, valgte å ikke kjøre på lørdag.

Det var i første rekke kampen mellom hjemmefavoritt Trond G. Svenkerud fra NAF Motorsport Hamar og Pontus Tidemand fra KNA Kongsvinger om andreplassen som fanget interesse. Bak dem lurte også Kenneth Johnsrød fra KNA Varna.

Pontus Tidemand (18) viste tidlig at han aktet å selge seg dyrt. Han var raskest av Subaru Cup-førerne fra start. Trond G. Svenkerud åpnet også bra, men på femte fartsetappe måtte han bryte løpet.

Da hadde Kenneth Johnsrød allerede måttet gi seg på tredje etappe, og Pontus Tidemand var ikke lenger truet i kampen om andreplassen. Men det gikk ikke problemfritt for Tidemand heller. Han hadde tekniske problemer på slutten av løpet, men fullførte uansett som fjerdemann av Cup-førerne.

Den som stakk seg frem som cupens beste fører på Hedemarken ble dermed Anders Kjær. Han kjørte også inn til, en flott 6. plass totalt i hele løpet, og sikret seg 7. plass sammenlagt i NM for gruppe N. I Subaru Cup endte Kjær på en 8. plass.

Rally Hedemarken var årets siste løp i Subaru Cup, årets store nyskapning i norsk bilsport. I tillegg til de sju NM-rundene i rally og har også fire baneracingløp inngått i cupen. Neste år fortsetter Subaru Cup, og allerede nå er det klart at stortalentet Marius Aasen fra Hønefoss og NAF Motorsport Asker & Bærum blir en av deltagerne. 17-åringen har også i år kjørt racingløpene i cupen med hell, og i januar fyller han 18 år og kan dermed få førerkort og rallylisens.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske, en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.

Rally Hedemarken hadde sin base i Brumunddal. Der var både start, serviceplass og målgang. Det ble kjørt åtte fartsetapper i Ringsaker på til sammen 97,52 km.