Anders Krohn klar for Indy Lights

krohn_indy_l.jpgAnders Krohn signerte i går kontrakt med teamet Belardi Auto Racing. 23-åringen fra KNA Klepp Motorsport skal neste år kjøre i Indy Lights i USA, som er det nest øverste nivået i amerikansk formelracing.

Krohn blir den første nordmannen noensinne som blir en betalt sjåfør i formelsirkuset. Fra før har kun Petter Solberg vært en betalt sjåfør i Rally-VM.

-Dette er et fantastisk fremskritt for min egen del, og nå er utfordringen å utnytte denne unike muligheten til det maksimale, sier Krohn, som i går natt norsk tid lanserte neste års satsing under Amerikas største racingmesse, Performance Racing Industry Show.

Dette betyr at Krohn nå bare er ett steg fra toppen innen amerikansk racing, og ingen nordmann har kommet lenger. Hvor mye penger han kommer til å tjene vil han ikke kommentere på.

-Penger har aldri vært drivkraften i min karriere, men selvsagt er det kjekt at jeg har klart å bygge meg opp en status som er så høy at jeg nå kan tjene penger. Det er en drøm som går i oppfyllelse, og dette er noe som mine samarbeidspartnere og jeg har jobbet for i mange år, sier racingsjåføren.

Teameier Brian Belardi jublet når han hadde sikret seg underskriften til nordmannen, som i USA går under kallenavnet «The Viking».

-Anders er en fører som inspirerer teameiere, ingeniører og mekanikere til å gi alt de har. Ved å ansette Anders vet jeg at jeg alltid kommer til å få 110%, og det trengs når en skal sloss med de etablerte kjempene, sier Brian Belardi.
Belardi Auto Racing blir nytt team i Indy Lights i sesongen 2011, men Krohn er full av lovord til tross for dette.

-Det blir en stor utfordring for meg som fører å drive teamet fremover, men jeg har allerede arbeidserfaring med majoriteten av de ansatte så det blir en relativ lett overgang fra mitt forrige team. 2011 kommer til å bli en utrolig spennende og viktig sesong for meg. Nå vil jeg komme i gang så fort som mulig, sier en spent sandnesbu.
Sesongen består av 13 løp og starter 27. mars med gateløp i St. Petersburg i Florida.