Anders Krohn vant sesongåpning

anders_krohn_08.jpgAnders Krohn fikk en knallåpning i det amerikanske F200-mestreskap. Han vant begge løpene på Virginia International Speedway i helgen.

-Jeg er storfornøyd med disse resultatene! Vi har jobbet utrolig hardt hele vinteren og forsesongen gjennom, og at det gjenbetaler seg i min første løpshelg i USA er bare fantastisk. Og nå å reise fra banen som mesterskapsleder gir ett ekstra kick, sa Anders kort tid etter å ha kjørt helgens løp nummer to.

Kvalifisering for løp 1 gikk greit for Anders til tross for noen problemer med oppsettet på bilen. Men Krohn klarte allikevel å kvalifisere seg inn som nummer 2 for løp 1, en meget respektabel start på hans Formel 2000 karriere.

-Vi satte opp bilen basert på det vi lærte over de dagene vi har testet her, men banen endret seg over natten og vi slet med overstyring hele kvalifiseringen gjennom, sa Anders.

Løp 1 og Anders fikk en fantastisk start og bremset seg opp i tet inn i sving en. Allerede i slutten av runde en kom sikkerhetsbilen ut på banen da flere biler var involvert i en krasj på den første runden. Anders ledet feltet ved omstarten, og dro fort ut en luke på 2 sekunder til neste konkurrent, og holdt denne posisjonen til målflagget falt. Med andre ord, den perfekte start på Krohns Amerikanske debut.

Kvalifisering for løp 2 gikk mye bedre for Anders Krohn, og til tross for en rødflagg-periode, satte han den raskeste rundetiden, og sikret seg med dette tre ekstra poeng. «Nå er jeg mye mer fornøyd med bilen, og dette må vi forsøke å dra med oss til løpet senere i ettermiddag.» sa en tilfredsstilt og fokusert Krohn.

Løp 2 startet på beste mulige måte da Anders atter igjen tok ledelsen inn i den første svingen. Denne gangen kjørtes løpet uten noen form for sikkerhetsbil, og Anders ledet fra start til mål. Men det var hard kjemping, og Anders måtte kjøre alt hva han kunne for å sikre den store seieren. Krohn satte også raskeste rundetid i løpet som betyr to ekstra poeng i tillegg til 50 poeng for førsteplass i løpet.

-Dette har vært litt av en helg! Mine første to løp i USA og i Formel 2000, og da å kunne reise hjem med to førsteplasser er en drøm som går i oppfyllelse. I løp 2 var bilen utmerket og jeg kunne presse den uten noe fare for at den skulle bli verre etter hvert.

Anders Krohn leder nå det Amerikanske Formel 2000 Mesterskapet i det han flytter fokus til de to neste løpene som blir avholdt på Road Atlanta den 10-11. mai.