Andre- og tredjeplass for Lindland

R_Lindland_16_05_2
Roar Lindland hadde ikke marginene på sin side i helgens to løp, men tok med seg to pallplasser.

I helgen gikk syvende åg åttende runde i den franske Porsche Carrera Cup-en av stabelen på Circuit Bugatti i Le Mans. Den franske serien har hatt pause siden slutten av juli, da sirkuset besøkte Zandvoort i Nederland.

– Kort oppsummert kan man vel si at dette har vært en helg som har vært tidvis bra, men samtidig ganske utfordrende, sier Lindland.

Helgen begynte veldig bra med en tid som var fjerde raskest av alle de 30 førerne under lørdagens første trening. Da det senere på dagen var klart for kvalifisering gikk det imidlertid ikke like bra for Roar.

– Jeg låser et hjul på den første runden, og på den neste runden snurrer en av de andre rett foran meg. Det gjør at jeg med nød og neppe klarer å sette en tid på den tredje runden, forteller han.

Resultatet i den første kvalifiseringen ble nummer ni totalt og andre startsport i kategori B. I kvalifiseringen til det andre løpet gikk det imidlertid bedre, og Roar kvalet inn til pole position i kategori B og nummer seks totalt.

– Foran det første løpet hadde jeg ett mål, og det var å vinne kategori B. Etter å ha vært borti Christophe LaPierre kom jeg meg forbi. Dommerne mente i ettertid at jeg dyttet ham for å komme forbi, og dermed ble jeg ilagt fem sekunders straff. Det gjorde at førsteplassen røk, sier en skuffet Lindland som mener det ikke var snakk om overdreven kontakt mellom de to bilene.

I søndagens andre løp begynte det å regne rett før start, men Roar og teamet tok en sjanse på å starte med slicks likevel i håp om at regnet skulle tørke fort. Det gjorde det forsåvidt, men utover i løpet begynte Lindland å slite med festet bak.

- Det var veldig frustrerende, men det fungerte rett og slett ikke i det hele tatt, sier Lindland som måtte nøye seg med en tredjelpass i kategori B i helgens andre løp.

Totalt sett sier Lyngdølen at selv om det var en litt vanskelig helg, har han fått vist at de henger med mer og mer i toppen av mesterskapet.

– Det er veldig mye som skal klaffe for å stå øverst på pallen. De siste par løpene har ikke marginene vært på min side, men det kan fort snu. Nå er det bare å gi alt inn mot de to siste løpshelgene i mesterskapet, sier han.

Neste runde i den franske Porsche Carrera Cup-en går av stabelen på Imola-banen i Italia den første helgen i oktober.