Andre strake NM-seier for Grøndal

anders-grondal-750.jpgAnders Grøndal og kartleser Veronica Engan kunne innkassere sin andre NM-seier for året da de vant Rally Hadeland med sin Subaru Impreza WRC. Men de fikk hard konkurranse av Mads Østberg i hans Ford Fiesta S2000.

Foran siste fartsetappe på de flotte vinterveiene på Hadeland var det kun 8,1 sekund som skilte de to. Da forstod Grøndal at han måtte satse maksimalt.

-Åtte sekunder er for lite til at man kan sikre seieren når det er Mads Østberg som er konkurrent. Derfor bestemte jeg meg for å satse maksimalt på siste etappe, forteller Grøndal, som også er regjerende Norgesmester. Taktikken slo til, og med Østbergs samboer Veronica Engan i kartleserstolen slo de Ford-føreren med 15,8 sekunder på den 14 km lange avslutningsetappen.

-Vi hadde feil dekk på de første etappene i dag, og det tapte vi en del tid på, men etter hvert fikk vi bra tempo. Bilen fungerte perfekt hele veien, sier Anders Grøndal, som med to seire på rad nå har fått åtte poengs ledelse på klubbkamerat i NAF Motorsport Asker & Bærum Mads Østberg i NM-klassen for de firehjulsdrevne bilene.

-Jeg er kjempefornøyd med dagen. Det har vært et flott løp, fine forhold, mye publikum og en veldig fin gjennomkjøring for oss foran VM-runden i Sverige. Jeg må bare innse at det er nærmest umulig å konkurrere med Anders med den bilen vi har, men det er klart at når vi slo han på de to første etappene så vil man gjerne prøve, sier Mads Østberg som kjører en S2000-bil. Denne har langt mindre motoreffekt enn Grøndals WRC-bil. Til tross for dette var det Mads Østberg som åpnet best på Hadeland og vant de to første etappene. Men han hadde bare 4,3 sekunders ledelse på Grøndal på det meste. Det tok Subaru-føreren igjen på tredje etappe, og ledet derfra og til mål.

Tredjeplassen i Rally Hadeland gikk til Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud fra KNA Varna i Skoda Fabia S2000. De hadde ikke bare konkurrentene å kjempe mot på Hadeland.

-Jeg har hatt omgangsjuke og ikke klart å ta til meg næring på nesten et døgn. Heldigvis har det gått bra i dag, men jeg hadde ikke mye krefter, sier Brynildsen.

I NM-klassen for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm ble det seier til Petter Kristiansen fra NMK Sør-Gudbrandsdal i Ford Fiesta. Sammen med kartleser Ole Kristian Brennum fikk han dermed revansje fra første NM-runde der han ledet før han måtte bryte med sin Ford Fiesta. Andreplass i denne klasen gikk til Trond G. Svenkerud fra NAF Motorsport Hamar, som var 15 sekunder bak i sin Renault Clio. Tredjeplassen tok Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal i Ford Fiesta R2. Rolfsen tok over NM-ledelsen i denne klassen, men er kun ett poeng foran Marius Dahl, som vant første runde.

I NM-klassen for nasjonal ble det hjemmeseier til Morten Bredesen fra arrangørklubben NMK Hadeland i Volvo 240. Sammen med kartleser Petter Bredesen var han 6,7 sekunder foran Søren Snartemo fra NMK Konsmo i BMW M3. Tredjeplassen gikk til vinneren av første runde, Ole Morten Korsmo fra KNA Kongsvinger i Volvo 240. Korsmo beholdt dermed NM-ledelsen, men er kun tre poeng foran Bredesen.

Rally Hadeland inneholdt sju fartsetapper på til sammen 10 mil. Løpet hadde start på Jaren og målgangen ved Lygnasæter Hotel.

NRK1 sender en halv time fra Rally Hadeland på søndag kl. 16.45

Neste NM-runde er KNA Rally Finnskog på Kongsvinger, 25.-26. februar.

Topp 10 Rally Hadeland
1. Anders Grøndal/Veronica Engan, NAF Msp. Asker & Bærum, Subaru Impreza WRC, 53min 11,4sek
2. Mads Østberg/Jonas Andersson, NAF Msp. Asker & Bærum, Ford Fiesta S2000, +23,9sek
3. Eyvind Brynildsen/Cato Menkerud, KNA Varna, Skoda Fabia S2000, +1.28,8
4. Thomas Kvam/Stian Johnsen, NAF Msp. Grenland, Ford Focus WRC, +2.31,9
5. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, NAF Øvre Østfold, Subaru Impreza, +2.40,2
6. Marius Aasen/Tom A. Haldammen, NAF Msp. Asker & Bærum, Subaru Impreza, +3.31,2
7. Pontus Tidemand/Jørgen Nordhagen, SMK Eda (S), Subaru Impreza, +4.10,9
8. Egil Bentzen/Ole Kr. Unnerud, KNA Oslo, Subaru Impreza WRC, +4.11,0
9. Pål Try/Lars W. Andersen, Ford Focus WRC, +5.26,4
10. Jim Roger Haugom/Arne Martin Lundhaug, KNA Kongsvinger, Subaru Impreza, +6.27,0
Komplette resultater

NM-stilling 2011 (2. av 7 runder)
Tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm
1. Petter Rolfsen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta R2, 36
2. Marius Dahl, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta, 35
3. Frank Tore Larsen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta, 33
4. Petter Kristiansen, NMK Sør-Gudbrandsdal, Ford Fiesta, 30
5. Steve Røkland, NMK Gardermoen, Ford Fiesta, 26
6. Trond G. Svenkerud, NAF Msp. Hamar, Renault Clio, 23

Firehjulsdrevne biler over 2000 ccm
1. Anders Grøndal, NAF Msp. Asker & Bærum, Subaru Impreza WRC, 58
2. Mads Østberg, NAF M-sport Asker & Bærum, Ford Fiesta S2000, 50
3. Eyvind Brynildsen, KNA Varna, Skoda Fabia S2000, 40
4. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, Ford Focus WRC, 34
5. Marius Aasen, NAF Msp. Asker & Bærum, Subaru Impreza, 25
6. Sveinung Bieltvedt, NAF Øvre Østfold, Subaru Impreza, 20

Nasjonale klasser
1.Ole Morten Korsmo, KNA Kongsvinger, 48
2. Morten Bredesen, NMK Hadeland, 45
3. Jan Egil Halland, NMK Nore & Uvdal, 33
4. Raymond Braaten, NMK Aurskog/Høland, 23
4. Søren Snartemo, NMK Konsmo, 23
6. Kenneth Trysnes, KAK, 21