Andre strake seier for Anders Grøndal

engan_grondal_vinnere_550.jpgDet ble kamp til siste meter da Anders Grøndal og Henning Solberg gjorde opp om seieren i årets andre NM-runde, Mountain Rally på Gol. Grøndal var til slutt 8,2 sekunder foran, og tok sin andre strake NM-seier.

Det er fire år siden NMK Drammens Anders Grøndal vant sitt første WRC-løp noensinne, også da på Gol. I dag vant han igjen på de samme veiene med sin Subaru Impreza WRC. Seieren smakte ekstra godt ettersom VM-fører Henning Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold ble henvist til andreplassen. Begge satset maksimalt på de siste etappene, og det kostet Solberg en tur i brøytekanten.

-Det er klart det smakte ekstra godt når Henning var med. Jeg var svært usikker foran de to siste etappene. Jeg hadde veldig lyst til å ta kampen med Henning, men samtidig ville jeg ikke ta unødige sjanser og dermed kanskje miste viktige NM-poeng. Vi var litt utenfor veien på den siste etappen, men vi tapte ikke så mye. Nå er jeg bare glad. Bilen har fungert perfekt i dag, sa Anders Grøndal.

-Det er bare å gratulere Anders. Jeg taper ikke et rally frivillig. Men jeg fikk problemer på den siste etappen fordi jeg fikk en hel del snø inn i fronten på bilen på den nest siste. Det gjorde at det dugget og var snø på frontruta slik at jeg slet veldig med sikten på slutten. Men vi har fått en fin gjennomkjøring. Det viktige for oss var å få et løp sammen før vi kjører første VM-runde i Sverige, sa Henning Solberg. Dagens løp var hans første med hans nye kartleser Ilka Minor fra Østerrike. Det var også hans første løp i den Ford Focus WRC05 han kjørte i dag.

Det var Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum som åpnet løpet best. Han ledet klart etter de tre første etappene. Men på den fjerde kjørte han av veien med sin Subaru Impreza WRC, akkurat som han gjorde i NM-åpningen i Sigdal. Dermed tok Grøndal ledelsen. Han var kun 3,2 sekunder foran Henning Solberg etter fjerde etappe. Etter den femte og nest siste var det 3,9 sekunder mellom dem. Da Solberg fikk problemer på den siste ble det til slutt 8,2 sekunder i mål.

Med to seire av to mulige så langt i årets NM har Anders Grøndal nå fått et meget godt utgangspunkt i årets mesterskap. Han har en solid ledelse til Svein Frustøl som endte på 3. plass i WRC-klassen i dagens løp.

eilertsen_bieltvedt_podium_550.jpg

I klassen for de mindre trimmede firehjulsdrevne bilene (gruppe N over 2000 ccm/S2000) kunne Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold innkassere seieren med sin Subaru Impreza. Han var ikke mer enn ni sekunder foran Eyvind Brynildsen fra KNA Varna i Skoda Fabia S2000.
-Dette tror jeg er mitt beste løp noensinne. Det fungerte perfekt. Bilen er optimal, og kjøringen har også stemt veldig bra i dag, sa Bieltvedt som med dagens seier tok over NM-ledelsen i klassen fra Andreas Mikkelsen. Mikkelsen hadde mye trøbbel i dag, og endte på en 3. plass i gruppe N med sin Subaru.

I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer under 2000 ccm tok Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal sin åttende strake NM-seier av like mange mulige. Han vant samtlige seks runder i fjor, og fortsatte i samme stil i Sigdalsrally og altså i dag. Han var utrolige to minutter foran andremann i NM-klassen, Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal.

Mountain Rally hadde sin base i Gol, sentrum, og arrangørene NMK Gol, NMK Valdres og NAF Hallingdal gjennomførte et perfekt arrangement. Det var fire-fem minusgrader og flotte forhold. Totalt ble det kjørt seks fartsetapper på til sammen 94,65 km.

NRK1 sender en halv time fra Mountain Rally søndag klokken 23.20.

Topp 10 Mountain Rally (uoffisiell)
1. Anders Grøndal/Veronica Engan, NMK Drammen, Subaru Impreza WRC, 52min 50,2sek
2. Henning Solberg/Ilka Minor, KNA Indre Ytre Østfold, Ford Focus WRC, +8,2sek
3. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, NAF Øvre Østfold, Subaru Impreza, +2min 34,3sek
4. Eyvind Brynildsen/Cato Menkerud, KNA Varna, Skoda Fabia S2000, +2.43,7
5. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, NAF Asker & Bærum, Subaru Impreza, +4.36,0
6. Anders Kjær/Morten E. Abrahamsen, NMK Larvik, Subaru Impreza, +5.03,7
7. Pontus Tidemand/Jørgen Nordhagen, SMK Eda, Subaru Impreza, +5.07,5
8. Svein Frustøl/Peter S. Aamodt, KAK, Ford Focus WRC, +5.11,3
9. Jerker Axelsson/Mattias Andersson, SMK Trollhättan, Subaru Impreza, +5.35,4
10. Bernt Kollevold/Ove Johnny Andersen, NAF Asker & Bærum, Mitsubishi, +6.15,7
Totale resultater

NM-stilling etter 2. runde (uoffisiell)

Tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm
1. Peder Økseter NAF Sør Østerdal Ford Fiesta ST, 60
2. Petter Rolfsen NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta R2, 41
3. Jørn Moen NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta ST, 29
4. Jo Inge Bakken KNA Kongsvinger Ford Fiesta R2 28
5. Stig Rune Skjærmoen NMK Elverum Ford Fiesta ST, 25
6. Bjørn Audun Jokerud NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta ST 18
6. Anders Ruud KNA Eiker Ford Fiesta ST, 18

Gruppe N 4WD over 2000 ccm
1. Sveinung Bieltvedt NAF Øvre Østfold Subaru Impreza 53
2. Andreas Mikkelsen NAF Msp. Asker & Bærum Subaru Impreza 48
3. Anders Kjær NMK Larvik Subaru Impreza 33
4. Bernt Kollevold NAF Motorsport Asker & B Mitsubishi 24
5. Eyvind Brynildsen KNA Varna Skoda 23
6. Trond Lyseng NMK Hønefoss Subaru Impreza 15

Gruppe A 4WD over 2000 ccm
1. Anders Grøndal NMK Drammen Subaru Impreza WRC, 58
2. Svein Frustøl KAK Ford Focus WRC, 39
3. Henning Solberg KNA Indre Ytre Østfold Ford Focus WRC, 23
4. Egil Bentzen KNA Oslo og omegn Subaru Impreza WRC, 17
5. Stian Hafsengen NAF M.sp. Asker & Bærum Subaru Impreza, 15
6. Terje Sauthon NMK Modum & Sigdal Subaru Impreza, 14