Andreas Bakkerud er EM-klar i div. 1A

a_bakkerud.jpgEndelig har våren kommet, og starten for Rallycross?sesongen er svært nær! Andreas Bakkerud og teamet har i vinter brukt mye tid på forbedring i alle ledd. I tilegg til en total oppgradering av teamets Peugeot 206 er det kjøpt inn en teambuss, som blir bygget om til formålet.

Funksjonalitet er fokus under ombyggingen, og bussen har plass til nødvendig utstyr, personell og ikke minst bilen. I tilegg er det etablert ett stor apparat rundt

? Jeg er dypt takknemmelig til alle de som bidra.
Nå kan jeg ha 110 % fokus på to ting, kjøringen og skolegangen, sier Andreas
Andreas er elev ved «Stjernskolan» svenske Torsby. Her utdanner han seg til løpsmekaniker, og i vinter har skolen hatt ett spennende prosjekt.

? Etter fjorårssesongen tok vi med løpsbilen bort til Torsby og hadde den som ett skoleprosjekt igjennom vinteren. Resultatet står tiltoppkarakter!
? Vi har klart å lette den med ca 120 kg i vinter, noe som gjør at vi nå har en bortimot perfekt matchvekt på bilen.

Motoren har fått en skikkelig oppgradering hos Peugeot Sport i Danmark, og er nå enda sterkere enn 2009 utgaven. Den første testen i helgen gav meg frysninger på ryggen, så dette lover bra, gliser Andreas.
Teamet har brukt mye tid på og få på plass ett nytt og helhetlig design. ? Vi har bevisst valgt en utradisjonell fargekombinasjon, profil og markedsstrategi i samarbeid med kreativ avdeling hos hovedsponsor Informativ.
Målet er at vi skal være godt synlig både på og utenfor banen, samtidig som våre sponsorer skal få en fin profilering, forteller en stolt sjåfør i teamet.

Testing før sesongstart
? Temaet mitt er nå på vei til Lydden Hill Race Circut i England for testkjøring og første testløp. Det å møte internasjonal konkurranse på trening er veldig nyttig før EM starter. ? 1. Påskedag stiller jeg til start i det åpne
Britiske mesterskapet for å få litt matching, trene bort vinterens rattrust og finjustere bilen etter vinterens store forbedringer.
? Vi har også tilknyttet oss ekspertise og utstyr for logging, slik at vi blir mer effektivt og systematisk mot det optimale oppsettet.

? Jeg gleder meg som et barn, får nesten ikke sove om natten, dette er blir bare helt rått, smiler en engasjert unggutt. For de som ønsker og følge Andreas så sender MotorsTV (En del av Canal Digitalpakken) direkte fra løpet på Lydden Hill
Målrettet arbeid

Bakkerud Motorsport skal kjøre full EM sesong på 10 løp, i tilegg kommer noen utvalgte NM runder. ? Jeg skulle gjerne ha vært med for fullt i NM for å forsvare fjorårets sølvmedalje, men siden noen av rundene kolliderer med EM ble det dessverre ikke mulig i år.

? Vi har imidlertid bestemt oss for at vi skal få til noe spennende kjøring på  hjemmebanen i løpet av sesongen, plutselig er jeg der, sier Bergenseren med et lurt smil. Teamet har etablert en meget god samling med sponsorer. Budsjett til en EM satsing er på plass, men det jobbes mye med å etablere flere og mere langsiktige samarbeidsavtaler. Teamet jobber også sterkt med å utvikle Andreas til noe mer enn bare en god sjåfør. Både sponsorobjektet, og idrettsutøveren Andreas har møtt nye utfordringer i vinter.
? Jeg har fått prøvd med skikkelig i vinter, og teamet har sendt meg på firmapresentasjoner, og jeg har vært rundt på noen skoler og holdt foredrag for hele skoleklasser. Igjennom NBF Talentutvikling har Andreas mottatt mye nyttig kunnskap, og ikke minst fått god hjelp til å gjøre den riktige treningen.
? Jeg har satt meg høye mål om å være blant de øverste 5 i EM denne sesongen. Europamester innen 2011 er det naturlige målet å sikte mot. Dette er en meget ambisiøst målsetting, men samtidig viste Mats i fjor at det var mulig uten masse erfaring! Med riktig fokus, masse trening og gode samarbeidspartnere er vilkårene for suksess oppfylt. Jeg skal ivertfall gjøre mitt beste, team og bil er god nok, så får vi se hvor langt det holder, forteller det norske håpet.
1. Mai står Andreas Bakkerud på startstreken i Montalegre, Portugal, klar til å forsvare de norske fargene i klassen Div 1A!