Andreas Bakkerud er klar for VM i Ford

Rallycross photos © QNIGAN.COM 2014
Rallycrossføreren Andreas Bakkerud (22) signerte i dag en fabrikkskontrakt med Ford Motor Company og deres tekniske partner, svenske Olsbergs MSE. Dermed blir det rallycross-VM i en Ford Fiesta for Bakkerud i år.

– Dette er en utrolig mulighet, sier Bakkerud.

 

– Drømmen er blitt en realitet og jeg er klar til å møte utfordringene som kommer med å kjøre for et vinnerteam som Olsbergs MSE. Vi skal være med å kjempe til siste slutt om tidenes første VM-tittel i rallycross, gliser en fornøyd Andreas Bakkerud.

 

To-årskontrakten kontrakten bergenseren nå har signert er av betydelig verdi på mange med måter.

– Jeg skal kjøre en Ford Fiesta ST SuperCar i alle årets 12 runder i FIA World Rallycross championship.

Teamet har mange kraftige og viktige ressurser tilgjengelig, men det viktigste for meg er Jussi Pinomäki som igjen blir min teammanager , sier Bakkerud .

– Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med Andreas , sier Jussi Pinomäki som har ledet Bakkerud til to EM -gull i Super1600 . – Han er en utøver som vi virkelig tror på , og han har troen og tilliten til våre arbeidsmetoder og våre utviklingsplaner for ham .

 

De store internasjonale firmaene Ford og Olsbergs er hovedsponsorer, men det er Bakkeruds trofaste Bergenspartnere som i virkeligheten gjør satsningen mulig:

– Jeg har nærmere 20 lokale Bergenspartnere med meg i år, og alle har strukket strikken enda litt lengre enn før. Det at de som har vært med meg siden første sesong fortsatt er med å gir meg muligheten til å utvikle karrieren, er jeg evig takknemlig for, forteller en ydmyk Bakkerud.

 

Bakkerud blir en del av Olsbergs MSE sin 2014 Global Supercar Roster som ble presentert i Stockholm i dag.

I tilegg til VM i Rallycross vil Olsbergs MSE kjempe for sin fjerde strake mesterskapsseier i USA-serien Global Rallycross, og i den nye Skandinaviske serien RallyX som kjøres sammen med STCC. I sistnevnte serie skal Daniel Holten kjøre for teamet.

 

– Andreas presterer enormt godt under press, og det gjør han unik og i mine øyne til en fremtidig verdensmester, sier team eier og sjef i Olsbergs MSE Andreas Eriksson.

 

Olsbergs MSE teamet er en av de virkelige store pionerne i utvikling av i rallycross , » sier Bakkerud . » Team eier Andreas Eriksson har alltid vært et forbilde for meg i måten han arbeider . Hvordan de nå skyver sporten fremover er bare rett og slett imponerende, og jeg er stolt over å være en del av deres 2014 Globalt Supercar Roster .

 

Teamet vil ha to faste sjåfører i alle disse seriene, og Bakkerud er med sine 22 år nest eldst av disse. Tidligere WRC-stjerne Marcus Grönholm og BTCC-vinner Andrew Jordan blir en del av teamet som fører utviklere og testsjåfører.

 

– Vi er et veldig ungt lag, og måten de satser på oss unge på er unikt.

Nå får jeg virkelig alle muligheter til å kjøre mye bil, og utvikle meg til å bli både en bedre utøver og sjåfør.

 

-Jeg forventer at årets VM-sesongen for å være den tøffeste og mest utfordrende for meg så langt . Fallhøyden er like stor som vinnersjansene, og det er bare små marginer som skiller topp og bunn i denne sporten. Som en ekte bergenser kan jeg jo si at bare en verdensmester tittel er godt nok. Samtidig må jeg holde føttene godt plantet på jorda, og ta vare på den muligheten jeg nå har. De løpene i fjor hvor jeg hadde mest press på meg var i Sverige og Frankrike , og der vant jeg. Presset for å prestere dette året er jo ikke mindre så vi går for seier”, sier Bakkerud med et stort smil.

FIA World Rallycross Championship sesongen begynner 3 til 4 mai 2014 i Portugal , Montalegre