Andreas Bakkerud inn til sterk 2. Plass

a_bakkerud.jpg-Dette var en plassering som smakte, og det største jeg har opplevd så langt på rallycrossbanen, forteller en svært fornøyd unggutt! Det ble imidlertid ingen dans på roser fram mot finale selv om han denne helgen satt i den absolutt gromeste bilen i klassen.

– Jeg måtte virkelig jobbe, og derfor smakte det ekstra godt også forteller Andreas. Han ligger nå som nr 4 i EM, 9 poeng bak bronseplassen

Fra beste startspor i B-finalen kjørte han inn til en suveren seier der, og i starten i A-finalen gjorde han en svært god prestasjon. – Jeg gjorde det samme i fjor og klarte og ta alle på utsiden og legge meg inn som nr 2, forteller Bakkerud.

Han fikk denne helgen virkelig erfare at det ikke hjelper med det beste det beste verktøyet om det ikke blir brukt på riktig måte.
– Det var vanskelig og finne balansen mellom grep og akselerasjon, men teamet og Jussi gjorde en fantastisk jobb akkurat der, sier den unge Morviksgutten.

Lørdag kveld fikk Andreas virkelig erfare hvor mye ett sterkt og profesjonelt team kan bety for suksess. – Selv om min teamkamerat Timur kjempet for EM gullet i dag, brukte de veldig mye tid på og gi meg god støtte og inspirasjon. For meg var det avgjørende at jeg kunne stole 100 % på den jobben de gjorde i dag. Jeg viste at jeg hadde en av de to beste bilene, forteller Andreas.

– Andreas viser at han har noe ekstra som sjåfør i dag. Selv om han opplever litt motstand klarer han og snu og vise økning hele helgen. Med seier og andreplass her er vi det suverent beste teamet. I tilegg sikrer Timur også EM gullet med sin seier, noe som gjør denne helgen til ett høydepunkt i min karriere, forteller teamsjef Jussi Pinomäki. -Jeg er stolt over og ha med Andreas på laget, og håper virkelig vi får flere slike gode opplevelser også i framtiden forteller den tredobbelte europamesteren.

Bakkerud var så absolutt ikke alene sammen med sitt nye finske team i helgen. 55 lyseblå bergensere gjorde seg så absolutt bemerket på tribunen, og stemmningen var veldig god da Andreas kjørte inn til andreplassen. – Fantastisk og ha dem med, og takket være dem kan jeg gjøre dette. Da smaker det godt og kunne gi dem gode resultater når de er med meg på løp, sier den unge Morviksgutten.

Andreas reiser nå hjem for og forberede seg til en ny stor konkurranse.
Onsdag og torsdag denne uken konkurrer han i Norges Bilsportforbunds konkurranse,
«Bbilsporttalentet 2010».
– Det blir ingen tid til hvile, og vi drar rett fra Vålerbanen og ned til EM finalen i Tsjekkia.
Målet der er og stå på pallen, og jakte en EM bronse der, avslutter Bakkerud.