NRK sender VM i Rallycross i 2016

A_Bakkerud_16_mars
Andreas Bakkerud jubler over at NRK skal sende direkte fra alle årets 12 VM runder i rallycross. 

– Dette er en merkedag for rallycross i Norge! Jeg vokste selv opp med rallycross på NRK på søndagene.
Der kjempet mine forbilder og helter tette figther i det som den gang var EM i Rallycross.
Nå er det VM – og årets sesong ser ut til å bli en av de mest spennende noen gang.
Jeg er klar for å gi både Petter Solberg og Sebastien Loeb en fight om seieren jeg – og ikke minst skape skikkelig god tv underholdning for de som sitter hjemme og heier, gliser Andreas Bakkerud.

NRK har signert en tre års avtale med IMG som forvalter rettighetene til FIA World Rallycross Championship. Sendingene fra alle 12 VM rundene skal vises på NRK og/eller NRK2.
Norge har ett utrolig bra nivå på rallycross, også nasjonalt.

Denne avtalen viser at rallycross er på full fart opp og frem igjen, både i Norge og internasjonalt.
For 2016 sesongen er det bare jeg og Petter Solberg som så lagt er klar for full sesong i VM, men vi har flere førere som vil kjøre utvalgte runder.  Det er både gamle ringrever og unge talenter som kan være med å prege resultatlistene i årene framover – og det er jo klart at en avtale om TV-sending på NRK hjelper også dem med å bygge sine karrierer, forklarer Bakkerud.

– Jeg vet at rallycross er en sport som engasjerer mange flere enn dem som er motorsportsentusiaster. Det er mye action – og et konsentrert format som det er enkelt å følge med på! Vi har hatt med gjester på tur før, som etter bare kort tid på tribunen er bitt av basillen, og skriker av full hals. Det tror jeg også vil skje rundt om i de norske hjem denne sesongen, smiler Bakkerud.

Årets første VM-runde kjøres i Montalegre Portugal, 11 og 12 April:
– Nå blir det spennende og se hvem som skal kommentere for NRK – Det hadde jo vært magisk å fått Jon Herwig Carlsen tilbake i boksen på et løp. Bare tanken bringer fram gode barndomsminner fra stunder med rallycross-sendingen på NRK.