Andreas Bakkerud kjører i Las Vegas

A_Bakkerud_14_okt
– Jeg elsker å konkurrere og når teamet mitt Olsbergs MSE gav meg en mulighet til å kjøre SuperCar Lites under Global Rallycross løpet i Las Vegas var valget enkelt.
Det gir oss en perfekt oppladning fram mot VM finalen i Argentina om tre uker, der målet er å sikre både edelt metall både for team og fører, sier Bakkerud med et stort smil.

Bakkerud skal kjør i SuperCar Lites, som er klassen og nivået under det han har kjørt i FIA World Rallycross Championship denne sesongen. Klassen er utviklet av Bakkeruds team Olsbergs MSE, og bilen har mange av de samme løsningene som en vanlig SuperCar: De ser ut som vanlige Ford Fiestaer og har firehjulstrekk, men er bygd på en rør-ramme, og derfor litt mindre i størrelse. Den store forskjellen ligger i motoren som har 320 hestekrefter. Vanligvis har Bakkerud 600 spinnville hester under panseret, men er klar på at dette fortsatt er både gøy og utfordrende for han:

– I denne klassen er alle biler 100 % like, og med mindre effekt er  det absolutt ingen rom for å gjøre småfeil om du skal kjøre gode tider.
Jeg har fulgt SuperCar Lites konseptet i hele år siden teamet vårt er så involvert i klassen. Jeg har ved flere anledninger kjørt en slik bil på tester og blitt imponert.
Jeg er derfor utrolig takknemlig for at teamsjef Andreas Eriksson og OMSE gav meg muligheten til å kjøre et løp i denne klassen. Jeg har motorsport i blodet, og takker aldri nei til et skikkelig race, men jeg tror helt klart denne erfaringen vil være med å gjøre meg til en bedre rallycross-sjåfør.

Bakkerud er med sine 23 år nesten en oldboys i startfeltet denne helgen.

–  Jeg tror SuperCar Lites er fremtiden for nye talenter som skal utvikle seg til å en dag bli verdensmester i den største klassen SuperCar. Klassen vil være med å skape den nødvendige bredden og rekrutteringen vi trenger om sporten skal bli stor globalt. I bakhodet har Bakkerud fokuset festet på målet denne sesongen, VM finalen i Argentinske San Luis 29 og 30. November. Teamet Olsbergs MSE ligger 4 poeng bak ledelsen i team-mesterskapet, og Bakkerud er bare 9 poeng bak tredjeplassen i førermesterskapet.

– Det å kjøre bil og holde på den gode kjørefølelsen etter seieren i forrige runde i Tyrkia er viktig. Et godt resultat i VM finalen i Argentina er målet, og også grunnen til at jeg kjører dette løpet, avslutter Bakkerud.