Andreas Bakkerud kjører X Games

SH_Release
Andreas Bakkerud kjører rallycross løpet under årets X Games 2015 i Austin Texas. Han tar over plassen og bilen til Nelson Piquet Jr. som er forhindret fra å kjøre selv i år. – Dette er vanvittig stort – og rett å slett en drøm som har blitt virkelig. Her skal jeg kjempe mot verdens største stjerner foran et stort publikum og millioner av TV-seere over hele verden, forteller Bakkerud.

TV-kanalen ESPN står bak X Games sirkuset og sender direkte til millioner av tilskuere verden over når de går LIVE 6. og 7. Juni.
X Games er kjent som ”ekstremsportens olympiske leker” og samler utøvere i alt fra Motocross til BMX, skateboard og rallycross. Arenaene for alle sporter bygges opp kun for X Games på Circuit of the Americas (COTA), samme arena som det kjøres F1 på i USA.

Bakkerud jobbet i 2014 sesongen tett med teamet SH Racing og føreren Nelson Piquet Jr.

– De hadde sin første sesong i rallycross i fjor, og jeg var med på de to første løpene som spotter og bidragsyter. Kontakten som da ble knyttet gav meg nå muligheten da Nelson Piquet Jr. ble forhindret i å kjøre neste helgs løp.
Piquet Jr. har tidligere kjørt for bla. Renault i F1, men i årets sesong kjører han i det helt nye Formula-E mesterskapet. Etter gode prestasjoner og flere seirer leder han nå mesterskapet sammenlagt. Samme helg som X Games er det også Formula-E løp i Moskva, og dermed måtte SH Racing se seg om etter en ny sjåfør.

Det naturlige valget ble da Andreas:

– Beslutningen om å få inn Bakkerud var enkel for oss. Vi kjenner han fra før, og han er en av de få sjåfører som kjenner alle detaljer på den nye 2015 Ford Fiesta SH Rallycross bilen. Dette er den samme som han har kjører i FIA World Rallycross Championship, hvor han ligger som nummer tre sammenlagt, forteller teamsjef James ”Sulli” Sullivan.

– Jeg er jo utrolig glad for å få muligheten og at de viser meg denne tilliten. For teamet er dette et svært viktig løp, så jeg ønsker jo og prestere på best mulig måte.
De hadde også alle sponsorer på plass så for meg var det bare å booke om flyet hjem fra Lydden Hill på mandag – og sette kursen mot USA da jeg fikk spørsmålet om å kjøre, forteller Bakkerud.

– X Games er et enormt sirkus. Jeg jobbet jo der sammen med Nelson i fjor, så jeg vet hva som venter meg. Bilen kjenner jeg godt, og team og mekanikere er jeg trygg på. Jeg gleder meg utrolig til å teste meg selv mot det sportslige nivået også.
Disse utøverne er blant verdens aller beste – så det gjelder å gripe muligheten og sjansen, og gi full gass. Det er vel ikke så mange bergensere som har en X Games medalje, gliser Bakkerud.