Andreas Bakkerud klar for Ekström og Audi

Andreas Bakkerud har signert en flerårig avtale med Mattias Ekstrøms team EKS. Avtalen sikrer Bakkerud en plass i ett av FIA World Rallycross Championships beste team, og Audi bekrefter også i dag at de viderefører og styrker sin støtte til teamet.

– Jeg er utrolig stolt og glad over å nå være en del av EKS. Det er en utrolig bra avtale som har stor betydning for meg på mange flere områder enn bare rallycross banen. Nå kan jeg fortsette min jobb mot å bli verdens beste rallycross-fører forteller Bakkerud som nå fortsetter karrieren som proff heltidsutøver.

– Vi hadde noen klare mål i vår jakt på nytt team, og jeg føler denne avtalen møter dem alle. Audi går nå inn i med tyngre fabrikks-støtte, og det bygges to nye Audi S1 EKS RX biler som vi  vet kan kjempe om seiere. EKS og Mattias Ekstrøm har en fantastisk vinnerkultur i teamet, men har også blikket rettet langt fremover mot hva som vil komme i sporten. Så for meg var dette rett og slett en perfekt match, forteller Bakkerud.

Ny hverdag
Bakkerud, som har vært heltids motorsport utøver de siste fire årene med støtte av private sponsorer, blir nå heltidsproff med en betalt fabrikks avtale hos EKS.
Det betyr også flere store endringer i hans private liv:

– Jeg vil i løpet av vinteren flytte fra mitt kjære Bergen og til München for å bli en fulltids rallycross sjåfør. Selv om jeg har kunnet fokusere på rallycross de siste to årene også, blir dette et stort steg videre i min karriere. Målet med det hele er jo å bli en bedre utøver og få matchet meg mot de beste på flere områder både sportslig og fysisk.
Vi har mange spennende planer fremover, og jeg gleder meg til å komme i gang.

Tidenes lengste forhandlinger:
Veien fram til signert avtale har imidlertid vært av den ekstra lange for Bakkerud:
– Jeg er utrolig stolt og glad for å endelig ha signert en slik avtale med EKS, etter tidenes lengste forhandlinger. Vi startet faktisk våre første samtaler i Juli 2013, etter at jeg vant mitt første SuperCar løp i Høljes. På plassen bak meg kom Mattias Ekstrøm, som kjørte sitt første rallycross løp akkurat den helgen, og vi har hatt en dialog om et samarbeide siden premie seremonien den dagen, men det tok litt tid før vi endelig ble enige og ting passet, ler Bakkerud:

– Mattias skapte sitt EKS team i 2014, og jeg har sett et team med en vinnermentalitet og profesjonalisme som er helt ekstrem vokse fram. De går egne veier, og tørr å skille seg ut for å bli best.

Mitt mål er helt klart å bli verdens mester i rallycross! For å bli det trenger du å være en så komplett utøver som mulig. Den som takler de fleste underlag og grener på en best mulig måte. Skal jeg nå dit må jeg omgås og kjempe mot de beste og inspireres og lære fra dem! Mattias Ekstrøm og EKS har vunnet de største titlene allerede, og sammen skal vi gjøre det igjen!