Andreas Bakkerud klar for nye EM-utfordringer!

a_bakkerud.jpgDenne helgen (og mandag) kjøres tredje EM-runde i rallycross på Lydden Hill som ligger sør for London. Andreas Bakkerud ligger på 4. plass i divisjon 1A foran helgens løp, og klar for nye utfordringer.

Andreas har svært gode minner fra banen på Lydden Hill. Så sent som i påsken kjørte han det britiske mesterskapet som sesongtest, og Andreas vant.

– Jeg likte banen godt, og håper og dra fordel av og ha den litt i fingrene, sier den unge Bergenseren. Målet for Andreas i helgen er helt klart en ny A-finale.
– Jeg ligger som nummer fire sammenlagt i EM etter to løp, og jeg skal beholde denne plassen etter de to kommende rundene, og aller helst kanskje klatre litt også, sier Andreas.

Oppladningen til løpet har vært den aller beste for Andreas. Løpsbil og buss har vært i Bergen for gjennomgang og vedlikehold, mens Andreas har jobbet for fullt med skole og trening hjemme i svenske Torsby.

– Det er veldig godt at jeg kan ha fokus kun på skole og treningen. Jeg føler med veldig privilegert som har ett team som legger det slikt til rette for meg. Det er jo nesten som en profesjonell fører dette, som bare kommer til dekket bord, forteller en leende Andreas spøkefullt. – Jeg er svært takknemmelig for de som bidrar så sterkt for at jeg skal lykkes med min satsing, sier han alvorlig og oppriktig.
Hele teamet er også bedre rustet denne helgen til de utfordringene som kommer.
– Vi lærte veldig mye i de to første EM rundene, og føler at vi skal kunne prestere bedre i alle ledd i de kommende rundene. Alle er 110 % motiverte, og både bil og fører er i tipp topp stand, sier Andreas.
Lydden Hill ligger litt sør for London, ikke langt fra byen Dover på sørkysten av England.

Det er en banen med mye asfalt og høye hastigheter. – En litt gokartaktig bane som jeg vet passer meg godt.
– Jeg er vertfall skikkelig tent nå på å gi alt for en ny pallplassering. Det hadde jo vært moro og underholdt alle de tilreisende bergenserne med en ny seiers dans på taket også, avslutter Andreas.
Norske deltagere i divisjon 1 er:
Sverre Isachsen, Ford Focus
Ludvig Hunsbedt, Ford Focus
Guttorm Lindefjell, Skoda Fabia
Kjel Arne Smerud, Ford Fiesta
Mats Lysen, Ford Fiesta
Frank Valle, Ford Focus

Norske deltagere i divisjon 1A er:
Andreas Bakkerud, Peugeot 206
Rune Jøranli, Opel Corsa

Norske deltagere i divisjon 2 er:
Knut Ove Børseth, Ford Fiesta
Ole Kristian Nøttveit, Mazda RX-8
Lars Øivind Enerberg, Ford Fiesta

Viasat Motor sender et 52 minutter langt sammendrag fra EM-runden mandag kl. 23.00. NRK2 sender fra løpet mandag klokken 23.15.