Andreas Bakkerud klar for tidenes rallycross-sesong

DCIM100GOPROG0082964.
Om nøyaktig tre uker starter det som betegnes som kan bli tidenes rallycross-sesong. Nye topp førere, spennende baner og ikke minst store TV-avtaler er med på å løfte sporten til nye høyder.

– Dette er en drøm på alle måter. Nå må vi bare gripe muligheten og gi full gass fra første meter, gliser Andreas Bakkerud som er en del av Bilsportforbundets Team Norway. Han har brukt påskeuken på test sammen med sin nye team-kollega Ken Block, i Las Vegas. 

Rallycross har hatt en eksplosiv vekst inn mot 2016 sesongen. Nye topp førere som Sebastien Loeb og Ken Block kommer inn, nye baner og arrangører er på plass – og ikke minst store TV-avtaler er signert, blant annet med SVT og NRK i Skandinavia.

Bakkerud er klar for å være med for å sette sitt preg på årets sesong:  – Det er jo dette vi har drømt om så lenge. Jeg tror at om du for fem år siden hadde bedt meg ramse opp noen drømmer om både førere, baner og ikke minst TV sendinger hadde jeg ikke klart å komme opp med så mye som vi får i 2016 sesongen. For meg gir det i vertfall en enrom motivasjon, forteller en engasjert Bakkerud:

Treningsuke med Ken Block i Las Vegas
Han har ladet opp i Las Vegas i påske uken. Sammen med sin nye teamkollega Ken Block, og hans Ford Fiesta RX43. Dette er bilen Block brukte i Gymkhana 8. En show-film innspilt i Dubai, som på en knapp måned har ufattelige 15 millioner visninger på You Tube. – Teamet ville ha en uke med moro. Det er viktig å komme i modus – og vi testet mye med hans fjorårs bil – og hadde det gøy med en gammel Escort MKII som han har bygd. Det handler om å finne godfølelsen før den seriøse testingen med årets bil starter nå rett etter påske på forskjellige steder i Europa.

Se #GymkhanaEight filmen med Ken Block i Dubai her

Bakkerud er klar i talen før årets sesong: – Jeg kommer til Portugal og første runde bedre forberedt enn noen gang.
I vinter har jeg kunne ha det fokuset jeg har ønsket – og fått trent både fysisk og i bil slik jeg har drømt om. Nesten alle drømmer jeg hadde både for meg selv, men ikke minst for sporten min rallycross er oppfylt før året sesong – nå står bare det viktigste og mest spennende igjen – kampen om de edle medaljene og VM-tittelen

Norge er en rallycross nasjon
Interessen for rallycrossen er på vei opp på alle nivåer – også blant førerne!
Startlisten for VM viser 17 topp-førere fra 10 ulike team som skal kjøre alle 12 VM rundene. Bakkerud og Petter Solberg er de to norske innslagene på den permanente listen. I tillegg kommer det mange sterke WildCard førere på svært mange av VM rundene – og det kan bli opptil 30 biler til start i blant annet Norge og Sverige.
– I EM som kjører sammen med oss på fem steder er det mange flere nordmenn som kjører, og også i den nordiske RallyX Nordic er det svært god deltagelse fra Norge.

Norge er en rallycross nasjon – og nå er vi endelig på vei tilbake til der sporten var i Martin Schanches glansdager – og kanskje viktigst for oss i Norge er avtalen med NRK som sikrer sendinger ut i de norske hjem på søndags ettermiddager, sier Bakkerud
Bakkerud merker også at trykket rund han som utøver øker, og har hatt en stor økning i følgere på sosiale medier denne vinteren. Han har nå nådd 20.000 følgere på Instagram og 40.000 på Facebook. Det er allikevel småtteri sammenlignet med teamkompis Ken Block som har 5,7 milloner på Facebook og 2,8 millioner på Instagram.
– Ken har delt noen av våre poster – og det har gjort at også våre sider har økt enormt.

Det betyr selvsagt mye for min merkevare og navn. Kanskje ikke her å nå – men jeg ønsker å være i sporten i mange år fremover – og det vil være viktig for å kunne bygge en langsiktig karriere med gode sponsorer og team.  Om bare 3 uker er det alvor – Lørdag 16. April går starten i Montalegre Portugal. Jeg er klar – gliser Andreas Bakkerud.

Fakta Andreas Bakkerud
Født: 10.10.91
Bor: Bergen
Team: Hoonigan Racing  Division
Bil: Ford Focus RS RX. (Firehjulstrekk, 600 hk og 0-100 km/t på 2.2 sekunder).

Meritter:
Verdensmester med teamet Ford Olsbergs MSE 2014
Europamester Super1600 2011 og 2012

  1. Plass i Europamesterskapet Div1a 2010
    2. Plass i NM klasse 1 2009

Årets Bilsporttalent i Norge 2010
Årets Bilsportutøver i Norge 2011

www.andreasbakkerud.no
www.facebook.com/abakkerud
www.instagram.com/andreasbakkerud
www.twitter.com/AndreasBakkerud