Andreas Bakkerud med i bilprogrammet Fifth Gear

A_Bakkerud_14_marSeieren i fjorårets EM runde i Rallycross i Frankrike var Andreas Bakkeruds desiderte karriere høydepunkt. Under finaledagen var også det internasjonale bilprogrammet Fifth Gear for å lage et program om rallycross. Dagen etter slapp han programlederen ut på banen i løpsbilen. Torsdag denne uken sendes programmet på norsk TV, på kanalen Discovery.

 

I sesongens episode 16, som sendes på norsk Discovery Channel Torsdag 3. April klokken 20:30, får vi se programleder Jonny Smith (t.v. på bildet) reise til Frankrike og EM runden i rallycross. Med over 70.000 tilskuere på tribune i Loheac og et startfelt råere enn noensinne inkludert deres franske hjemme-håp Sebastien Loeb, ble løpet karakterisert som en av rallycrosshistoriens aller største.

 

– Det at Fifth Gir valgte å følge meg er kjempegøy, og ekstra stort når vi også vant løpet denne helgen! Jonny var den første som intervjuet meg etter målgang. Adrenalinet kokte helt vanvittig, jeg husker ikke et ord av hva jeg sa. Det blir spennende å gjenoppleve det på TV, gliser Bakkerud.

 

Dagen etter finalen skulle programlederen ta over Bakkeruds plass i løpsbilen, og se om han kunne matche tidene fra dagen før. Det var nesten like adrenalinskapende som å kjøre selv for Bakkerud. – Jeg var utrolig sliten etter en hard helg, og det å sende en ukjent person ut med løpsbilen min var litt skummelt i starten.

Det var imidlertid ingenting å frykte, for Smith er vant til å håndtere raske superbiler, og brukte ikke mange rundene på å komme inn i det. Hvor fort han kjørte får du fine ut når dette sendes på Torsdag, sier Bakkerud.

 

Bakkerud fikk også være med da Smith skulle sammenligne rallycross bilen med en Porsche Cayenne Turbo på banen.

– Den gikk jo som en gammel boble i forskjell til rallycrossbilen. Jeg hater også å sitte på, men det var gøy å få lære bort noen triks og gi innspill. Vi brukte 7 timer på mandagen for å filme at han kjørte, så jeg er spent på hvor mange minutter det blir på TV, avslutter Bakkerud med et smil.