Andreas Bakkerud nådde ikke finalen!

Tre verdensmestere, hvorav to av dem på jakt etter edelt metall satte en stopper for Andreas Bakkerud’s finale sjanser i helgens Cape Town RX, hans siste løp med Ford og Hoonigan Racing Division.

– Det var knall hardt, og jeg hadde ikke farten og rytmen til å matche dem. Det var jo faktisk alle VM-vinnere i rallycross som var foran meg, så det var absolutt ikke enkel motstand, forteller Andreas Bakkerud.

Helgen i Cape Town startet som de fleste av årets løp har gjort for Bakkerud.
– Jeg er rask med en gang, og spesielt på nye baner. På Lørdagens trening og omganger var Bakkerud en av de raskeste, men så endret banen litt karakter – og topp farten forsvant. – Det er litt frustrerende, men det virker som når banen har mindre grep klarer vi ikke helt å henge på. Da blir det litt over alt, og rett å slett ikke godt nok for å vinne.

Bakkerud kvalifiserte inn som nummer fem totalt etter fire omganger, men i møte med de tre verdensmesterne Johan Kristofferson (2017), Mattias Ekström (2016) og Petter Solberg (2014/15) ble det for tøft! – Jeg var i vertfall i nærheten av dem i finalen, så helt håpløst var det ikke, forteller Bakkerud som nå snart står uten både kontrakt og jobb.

– Det er selvfølgelig skuffende og trist og reise så lang for å avslutte to flotte år i VM med Hoonigan Racing Division på denne måten, men slik ble det! Vi skal ta med oss alle de gode minnene vi har, og nyte en uke her i Afrika med Ken Block og resten av gutta. Neste helg skal vi avslutte med et show-event som heter Gymkhana Grid, hvor jeg skal kjøre rallycross bilen min for aller siste gang! Jeg kan love at der skal den få en reise den aldri glemmer i vertfall, avslutter Bakkerud med et glis.