Andreas Bakkerud på pallen i Las Vegas

Rallycross photos © QNIGAN.COM 2014– Dette ble akkurat den oppladningen til VM-finalen i Argentina som vi håpet på.
Bare det å få kjøre i slike omgivelser som det var her i Las Vegas var gøy, og jeg føler vi fikk mye ut av helgen, sier Bakkerud med et smil.

Løpet ble arrangert i tilknytning til selve ”The Strip” i Las Vegas. Finalen gikk på kvelden og i flomlyset gav banen en heftig omramming.  –Det er noe helt eget med Las Vegas, og det å ha kjørt billøp i sentrum her var helt rått, forteller Bakkerud som også hadde support fra flere hundre nordmenn på tribunen.

Bakkerud ledet lenge den 10 runder lange finalen, men tempo var høyt hele veien og på slutten var det helt slutt på bremsene i Bakkeruds bil. Dermed ble det andre plass bak supertalentet og teamkollega 17 år gamle Mitchell deJong.
– Det var en bra fight i finalen, og unggutta gav meg kamp hele veien til mål, forteller Bakkerud som nå er skikkelig fokusert mot årets siste løp som blir VM-finalen i Argentina om bare to uker:

– Jeg savnet de 300 ekstra hestekreftene jeg har i den vanlige VM bilen min i helgen, men å kjøre SuperCar LITES i helga har lært meg mye som gjør meg til en bedre sjåfør.
I Argentina er målet å sikre team-mesterskapet i VM, men jeg er sulten på en ny sier og dermed kunne sikre tredjeplassen også i førermesterskapet.

SuperCar Lites er klassen og nivået under det Bakkerud kjører i FIA World Rallycross Championship denne sesongen. Klassen er utviklet av Bakkeruds team Olsbergs MSE, og bilen har mange av de samme løsningene som en vanlig SuperCar: De ser ut som vanlige Ford Fiestaer og har firehjulstrekk, men er bygd på en rør-ramme, og derfor litt mindre i størrelse. Den store forskjellen ligger i motoren som har 320 hestekrefter.

– Jeg håper å se flere nordmenn i denne klassen neste år, og tror at dette er veien å gå for de som en dag drømmer om å bli verdensmester i rallycross. Jeg må rette en ekstra stor takk til mine sponsorer, og ikke minst teamsjef Andreas Eriksson i Olsbergs MSE som gav meg denne muligheten, avslutter Bakkerud

VM finalen kjøres i Argentinske San Luis 29 og 30. November. Teamet Olsbergs MSE ligger 4 poeng bak ledelsen i team-mesterskapet, og Bakkerud er bare 9 poeng bak tredjeplassen i førermesterskapet.