Andreas Bakkerud vant "Bilsporttalentet 2010"

bakkerud.jpgRallycrosstalentet Andreas Bakkerud (19) fra NMK Bergen stakk av med seieren i konkurransen «Bilsporttalentet 2010». Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling lørdag kveld kunne Andreas motta den gjeve premien til en verdi av hele 325.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 22 år blir fem finalister plukket ut. Årets finalister ble testet over to dager på Vålerbanen i september. Både kjøring med Subaru Impreza rallybil, Seven Racing og crosskart inngår i konkurransen. I tillegg må finalistene gjennom en knallhard fysisk test bestående av terrengløp og terrengsykling, de må presentere seg selv for juryen og de må gjennom et TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Den juryen mente kom best ut av alle de krevende testene i år var Andreas Bakkerud fra NMK Bergen. Andreas har i år kjørt EM i rallycross i divisjon 1A, og det gjorde han så bra at han ble belønnet med EM-bronse. Han vant blant annet sesongens siste runde i Tsjekkia.

Andreas Bakkerud startet sin bilsportskarriere med gokart da han var åtte år gammel. I 2008 tok han steget over i rallycross. Han kjørte en Peugeot 206 i juniorklassen. I 2009 fortsatte han i rallycross, med en ny og bedre Peugeot 206. Han satset på Norgesmesterskapet i supernasjonal inntil 1600 ccm, og endte opp med NM-sølv. I tillegg kjørte han enkelte EM-runder i divisjon 1A og tok en andreplass i den polske runden.

I årets sesong har det vært fullt fokus på EM. Han startet sesongen i sin Peugeot 206, men valgte å kjøre en Renault Clio i de to siste rundene. Det endte med bronsemedalje i divisjon 1A.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bilforlaget, Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Kollevold Rallyimport, Proffklær og TV Media Produksjon AS.
Årets finaledeltagere var:
Andreas Bakkerud, NMK Bergen, 19 år Rallycross
Lars Øivind Enerberg NMK Gjøvik 20 år Rallycross
Daniel Holten, NMK Vikedal 18 år Rallycross
Frank Tore Larsen, NMK Modum & Sigdal, 19 år Rally
Steve Røkland, NMK Gardermoen, 18 år Rally