Andreas holdt unna for Ogier

Endelig stemte alt for Andreas i Finland, og i ettermiddag kjørte han inn til en fjerdeplass sammenlagt i Rally Finland.  Og han kunne ikke vært mer fornøyd med en fjerdeplass. «I dag kjennes det som en plass på pallen, endelig har vi knekt Rally Finland koden» sa Andreas etter målgang.

 

Etter 23 fartsetapper og en utrolig spennende fight med Sebastien Ogier om fjerdeplassen, var det til slutt Andreas Mikkelsen og Anders Jaeger-Amland som trakk det lengste strået og tok fjerdeplassen, 2,7 sekunder før franskmannen. Før den siste fartsprøven var det 2,2 sekunder mellom de to, men nordmannen var raskest og sikret seg i tillegg 3 ekstra bonuspoeng for tredjetid på Power Stage.

 

«Denne fjerde-plassen kjennes akkurat ut som en pall-plass i dag! Rally Finland har aldri vært vårt sterkeste rally, men nå tror jeg at vi har knekt koden. Når vi i tillegg slår verdensmester Ogier i en tett fight, så er det en ekstra bonus. Jeg må takke alle i teamet som har jobbet så hardt det siste halve året, både med forbedringer av bilen men også med å få den til å passe bedre med meg. Det har de klart med glans, denne helgen stemte alt, og da var det bare å kjøre på.»

 

Rally Finland kjøres på super-raske grusveier og er kjent for sine mange store og små hopp, hvor mange av de ender opp i en krapp sving som man ikke ser før man omtrent lander. Den høye hastigheten gjør at tidsforskjellene ikke nødvendigvis blir så store, men henger man ikke med så faller man fort ned på resultatlista.

 

Etter fredagens etapper lå Andreas og Anders på en sjette plass totalt, men det var utrolig tett i teten. Kun 15 sekunder skilte mellom topp 7 førerne. Lørdag overtok de femte plassen allerede etter dagens første prøve, og den spennende og tette kampen om fjerdeplassen var i gang. Andreas og Anders var raskeste bil gjennom lørdagen’s siste prøve, og startet siste dagen fortsatt på fjerde plass. Søndag ble nok en super-søndag, og de klarte å holde franskmannen bak seg. #Team89 ble beste Hyundai, og sikret dermed viktige poeng i VM-sammendraget.

 

«Det er en drøm å kjøre Rally Finland når alt stemmer. Det går så fort, og når du bare svever over hoppene, det er en helt fantastisk følelse, det er helt rått! Når vi i tillegg klarer å holde verdensmesteren Ogier bak oss i en ordentlig fight, det er nesten som å vinne. Denne god-følelsen er viktig å ta med seg videre, nå blir det fullt fokus på neste løp! Og kanskje litt fysio, alle landingene kjennes i ryggen akkurat nå.»

 

Resultat Rally Finland 2019 

1 Tanak

2 Lappi +25,6

3 Latvala +33,2

4 Mikkelsen +53,4

5 Ogier +56,1

6 Neuville +1.32,4

7 Breen +1.38,2

 

 

 

2019 VM kalender

24 – 27 jan Rallye Monte-Carlo (Brutt. Lå på 3 plass, mistet hjul)

14 – 17 februar Rally Sweden (4de plass)

7 – 10 mars Rally Mexico (Brutt. Ledet, punktering og ødelagt hjuloppheng.)

28 – 31 mars Rally Korsika (kjørte ikke)

25 – 28 april Rally Argentina (2 plass)

9 – 12 mai Rally Chile (7 plass)

30 mai – 2 juni Rally Portugal (kjørte ikke)

13 – 16 juni Rally Sardinia (3 plass, Power Stage seier)

1 – 4 august Rally Finland (4 plass)

22 – 25 august Rally Tyskland

12 – 15 september Rally Tyrkia

3 – 6 oktober Wales Rally GB

24 – 27 oktober Rally Spania

14 – 17 november Rally Australia