Andreas kjemper om IRC-tittelen

a_mikkelsen_nov_11.jpgAndreas Mikkelsens drøm om å bli IRC-mester lever fortsatt før mesterskapets siste runde til helgen. Selv om Skoda-føreren er i kanonform, er det likevel ikke sikkert at seier under Kypros Rally er godt nok for å kunne løfte sammenlagt-pokalen i været.

Nordmannen – med Ola Fløene i kartleserstolen – har vist en imponerende progresjon denne sesongen. Andreas har ledet de fem siste løpene (Azorene, Tsjekkia, Ungarn, Sanremo og Skottland). Han hadde to pallplasser før han klatret til topps og tok sin første IRC-seier i Skottland. Etter triumfen i forrige runde i Skottland, har den 22 år gamle Skoda UK Motorsport-føreren seilt opp som en outsider i sammendraget. Og han kommer til ferieøya stinn av selvtillit etter å ha fulgt opp karrierens første IRC-seier med å bli italiensk mester på grus.

– Seieren i Skottland hjalp oss veldig i sammendraget, og har gitt oss et fornyet håp om å vinne sammenlagt. Jeg er klar over at det betinger seier på Kypros. Sånn sett har vi ikke noe å tape, og vi skal gi alt for å vinne, forsikrer Andreas.

Rallytalentet har hatt en usedvanlig travel sesong. I tillegg til IRC-rundene og det italienske grusmesterskapet, har han kjørt Rally Finland og vært en del av FIA Institute Young Driver Excellence Academy. Cyprus Rally vil bli hans 17. og siste rally denne sesongen. Men han avslutter likevel ikke sesongen helt. Under Solberg Extreme Motorshow i Telenor Arena lørdag 26. november vil han kjøre en Skoda Fabia WRC.

Cyprus Rally vil antakeligvis være ett av de mest utfordrende løpene i år. Den avgjørende kampen om IRC-tittelen vil bli avgjort under varierende og vanskelige forhold, fordelt 50/50 på grov grus på fjellveiene og glatte asfaltveier i lavlandet. Av de fem førerne som kjemper om sammenlagtseieren, er Andreas den eneste som deltok på Kypros i fjor.

– Selv om løpet da hadde base i Limassol og etappene var i et annet område, så er det tilsvarende forhold vi skal konkurrere under i år. Også i fjor var det en blanding av grus og asfalt, så jeg vet hva jeg har i vente med tanke på blant annet feste. Derfor tror jeg fjorårserfaringen vil komme til nytte, påpeker han.

Andreas kjemper for øvrig mot tre teamkamerater i Skoda om sammenlagseieren. Jan Kopecký og Juho Hänninen (ŠKODA Motorsport) og Freddy Loix (BFO ŠKODA Rally Team) har alle mulighet til å bli IRC-mester i sin Fabia S2000s. Skoda har allerede vunnet fabrikkmesterskapet.
Cyprus Rally starter torsdag ettermiddag, med en spektakulær publikumsetappe. Første fulle løpsdag er fredag, med to etapper som kjøres to ganger.
Lørdag er det duket for løpets lengste dag, med tre etapper som kjøres to ganger. Etter 11 etapper fordelt på 187,58 kilometer, avsluttes rallyet og en spennende IRC-sesong lørdag klokken 16.00 lokal tid.

Cyprus Rally kan skilte med en enestående TV-dekning. Løpet kringkastes i 120 land via Eurosport. Fire etapper vil bli vist direkte på sportskanalen. To på fredag, SS3 og SS5 (Salamiou 1 og 2), og to på lørdag, SS8 og SS11 ( Anadiou 1 og 2). I tillegg vil Eurosport sende redigert opptak søndag kveld, med reprise tirsdag.

Søndag er det også duket for Cyprus Golden Stage Rally, med to runder på tilsammen 20 kilometer under vekslende underlag. Dette vil også bli kringkastet live på Eurosport, og har en premiepott på 150.000 euro.