Andreas kjører for pallplass

Rally Australia 2013<

Etter tre fjerdeplasser på rad, vil Andreas Mikkelsen ta steget opp på pallen under den kommende VM-runden i Polen. Den norske rallyføreren forventer et vanskelig løp på de raske grusveiene.

Under forrige VM-runde var Ola Fløene tilbake i høyrestolen i Andreas Mikkelsen sin VW Polo R WRC. Selv om de har hatt halvannet års fravær fra hverandre i rallybilen, fungerte samarbeidet meget godt – og det er derfor lov å håpe at den norske rallyduoen tar et steg videre oppover på resultatlista.

– Jeg har endt på fjerdeplass i de tre siste VM-rundene. Dette ønsker jeg å forbedre med minst en plassering i Polen. Jeg synes Ola og jeg fant hverandre raskt i Ola sitt comeback som min kartleser, og vi skal bygge videre på den gode selvtilliten vi har etter forrige VM-runde, forteller den norske VW Motorsport-føreren, som søndag fylte 25 år.Rally Polen er et nytt løp på VM-kalenderen. Men Andreas har noe erfaring fra løpet etter å ha deltatt i en Skoda Fabia i 2009.

– Jeg starter ikke med helt blanke ark ettersom jeg deltok der for fem år siden. Jeg likte løpet veldig godt, og det er veldig raske fartsetapper, noe som passer kjørestilen min bra. Men det blir definitivt et vanskelig løp, for det er mye sand på grusveiene der, sier Andreas, som også skryter av de polske rallytilskuerne.

– Atmosfæren er helt fantastisk, og vi skal gi tilskuerne et skikkelig show med noen lange hopp på enkelte strekker, sier han med et smil.Volkswagen Motorsport har virkelig vist klasse etter at de kom inn for fullt foran fjorårssesongen. Men Rally Polen er det eneste løpet de ikke har noen konkurranseerfaring fra.

– Det endrer ikke noe på vår målsetting om å vinne løpet. Vi har forberedt oss til løpet med å ha gjennomført en tredagers test. Vi har bilen – en VW Polo R WRC – som alle konkurrenter ønsker å slå. Ti seire på rad forteller alt. Jeg tror duellen mellom våre førere Sebastian Ogier og Jari-Matti Latvala blir denne sesongens store thriller. Og vi må heller ikke glemme Andreas Mikkelsen, som har levert noen fantastiske løp i år. Sin unge alder til tross, er han allerede blitt en av verdens fremste rallyførere, sier teamsjef Jost Capito.