Andreas klar for nye steg

A_Bakkerud_13_juli
Bergenseren Andreas Bakkerud har lenge vært en yndling blant rallycross-fans i hele Europa. Seieren til Mr. Baby Blue som han kalles om av fansen under siste EM runde i Høljes, Sverige, brakte han lengre opp på stjernehimmelen. Selv har unggutten beina godt plantet på jorden, men har drømmene klare for å bli den første verdensmesteren i rallycross. Først skal han imidlertid slå Sebastian Loeb, og sikre medalje i årets sesong.

 

Hele sporten og miljøet rundt Rallycross har i år fått et virkelig løft

Den nye promotoren IMG har sammen med FIA planene klare for å utvikle det som i dag er et EM til et VM, dette kan skje allerede i 2014.

Andreas Bakkerud omtales av mange som en av de store fremtidshåpene, og beviste med sin seier i forrige EM runde i svenske Høljes at han kan være best når det gjelder. – Det var en herlig følelse og endelig lykkes fra start til mål hele helgen etter litt stang ut så langt i sesongen. Å stå i pole position i en finale med to verdensmestere i rally (Petter Solberg WRC og Patrik Sandell JuniorWRC), Henning Solberg, DTM-mester Matthias Ekstrøm og årets stjerneskudd i rallycross Timmy Hansen var et høydepunkt i min karriere. Enda råere ble det da vi suste inn til seier! Det var stort og en bekreftelse på at alt er mulig, forteller Bakkerud med seiersgliset fortsatt på plass.

 

Alt må profesjonaliseres

Bakkerud har gått steg for steg opp igjennom hele karrieren, og nå står han foran et nytt – og kanskje enda større steg. Også denne gangen er begrensingene knyttet rundt temaet økonomi, noe som gir nok en krevende høst for unggutten.

– Alt vil bli mer profesjonelt om det blir en VM-serie i rallycross. Det vil også kreve mye mer av meg, og det apparatet jeg har rundt meg. I år har jeg ingen andre ansatte enn meg selv, men jeg får utrolig mye hjelp på dugnad fra familie og venner.

I et VM må støtteapparatet rundt meg her i Bergen bli større, og få betalt for all innsatsen som må legges ned. Alt fra logistikk, PR og management vil bli en betydelig jobb. Skal jeg fortsette å gjøre alt alene vil jeg være både tynn og grå i håret før jeg fyller 25 år, forteller han spøkefullt.

 

Før rallycrossføreren fyller 22 år i oktober skal han imidlertid jakte mer edelt metall til premieskapet. Han ligger nå som nummer fire sammenlagt i mesterskapet. Gode resultater i de gjenstående tre rundene kan gi muligheter for en bronsemedalje.

Det kan bli den unge bergenserens fjerde EM-medalje på like mange år.

 

Har tatt flest poeng

– Ser man kun på de to siste løpene er det vi som har tatt flest poeng, vi har virkelig god flyt om dagen. Neste utfordring kommer i Frankrike om to uker, her stiller Sebastien Loeb (9x verdensmester i Rally) til start i en identisk bil som meg, en Citroën DS3.

Jeg har litt igjen til hans merittliste, men jeg skal jobbe knallhardt for at jeg får to EM-seire i rallycross før han får sin første, avslutter Bakkerud med et stort glis.

 

EM-stillingen:

1) Timur Timerzjanov, Russland 120, 2) Timmy Hansen, Sverige 116, 3) Davy Jeanney, Frankrike 99, 4) Andreas Bakkerud, Norge 89, 5) Liam Doran, Storbritannia 71, 6) Anton Marklund, Sverige 70, 7) Alexander Hvaal, Norge 65, 9. Knut Ove Børseth, Norge 47, 10) Petter Solberg, Norge 43, 11) Mats Lysen, Norge 42, 13. Daniel Holten, Norge 28, 17. Henning Solberg, Norge 21, 19. Tommy Rustad, Norge 1622. Tord Linnerud, Norge 11.