Andreas med full poengpott i Italia

andreas_mikkelsen_2011.jpgAndreas Mikkelsen har tatt ledelsen i det italienske grusmesterskapet etter åpningsløpet Rally Adriatico. – Dette var et veldig, veldig bra rally for oss, forteller Andreas.

Rally Adriatico var første løp i det italienske grusmesterskapet, hvor nordmannen kjører en Skoda Fabia S2000 for den italienske Volkswagen-importøren. På ukjente grusveier holdt Andreas Mikkelsen et høyt tempo og viste at han blir å regne med i kampen om mesterskapet. I mål ble Andreas og kartleser Ola Fløene kun slått av Andrea Navarra med 12,6 sekunder. Men Navarra kjører utenom mesterskapet i og med at hans Mini Cooper 1.6 T har turbomotor, i motsetning til S2000-bilene.

– Vi kjørte tre prøver tre ganger. På den første gjennomkjøringen hadde vi en snurring på SS2 og tapte en del tid. Etter det handlet alt om å hente inn igjen det tapte, og jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier 21-åringen, som var i en klasse for seg på de to siste gjennomkjøringene. Den norske duoen vant like godt de seks siste prøvene.

– Etter at vi klarte å ta igjen Andrea Aghini på den tredje siste etappen, kontrollerte vi inn mot mål og kjørte inn til 25 viktige poeng i sammendraget. Vi får ikke muligheten til å kjøre alle rundene, derfor er det ekstra viktig å sikre oss full poengpott i de løpene vi kjører. Vi har nemlig satt oss som mål å vinne mesterskapet sammenlagt. Derfor smaker det ekstra godt å få en så god start, smiler Andreas.

Neste runde i grusmesterskapet er Rally Costa Smeralda 6. og 7. mai.

Resultater fra Rally Adriatico:
1) A. Navarra (Italia), Mini John Cooper Works, 1.06.54.3
2) A. Mikkelsen (Norge), Skoda Fabia S2000, +12.6
3) A. Aghini (Italia), Peugeot 207 S2000, +20.9
4) D. Batistini (Italia), Peugeot 207 S2000, +1.23.8
5) G. Dettori (Italia), Ford Fiesta S2000, +1.24.6