Andreas Mikkelsen åpnet med 3. plass

A_Mikkelsen_15_MC2
Etter 15 fartsetapper på asfalt, is og snø, kjørte Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene i dag inn til en 3. plass totalt i Rally Monte Carlo med sin Volkswagen Polo WRC.

 

Rally Monte Carlo er et teknisk krevende løp som Andreas kun har kjørt en gang tidligere, da han endte på en syvende plass totalt i 2014. Stadig skiftende underlag og avgjørende dekkvalg gjør det til et av de hardeste løpet i VM. Andreas har kjørt sikkert og jevnt hele helgen, og også tatt gode dekkvalg.

 

Andreas Mikkelsen sier:

– For en utrolig helg dette har vært! Rally Monte Carlo er en utfordring, med alle skiftende underlag og mange vanskelige dekkvalg, så tredjeplassen i dag kjennes ekstra deilig. Vi har kjørt litt ”safe” hele helgen, totalt sett gjort gode dekkvalg, og lært utrolig mye. Før løpet var målsettingen og klare topp fem, jeg hadde aldri trodd at tredje kunne vært mulig. For Volkswagen Motorsport har Rally Monte Carlo også vært en fantastisk suksess, med alle tre Polo’ene på pallen. Nå tar vi med oss mange viktige poeng til Rally Sverige, og satser på nok en pall-plassering!

 

Rally Monte Carlo har også vært en kjempehelg for Volkswagen Motorsport, som er teamet Andreas kjører i. Med Sebastien Ogier på første plass, Jari-Matti Latvala på andre, og Andreas på tredje, kapret Volkswagen alle plassene på pallen.

 

Resultat totalt Rally Monte Carlo 2015

  1. Sebastien Ogier, VW
  2. Jari-Matti Latvala, VW +58,0
  3. Andreas Mikkelsen, VW +2.12,3
  4. Mads Østberg, Citroën +2.43,6
  5. Thierry Neuville, Hyundai +3.12,1
  6. Dani Sordo, Hyundai +3.12,9
  7. Elfyn Evans, Ford +5.23,7
  8. Sebastien Loeb, Citroën +8.34,7
  9. Martin Prokop, Ford +9.54,8
  10. Kris Meeke, Citroën +10.55,6