Andreas Mikkelsen avduket sin Skoda

mikkelsen_11_01.jpgAndreas Mikkelsen ble glamorøst assistert av BBC-programleder Zöe Laks da han torsdag avduket sin Škoda Fabia S2000. Dette er bilen som Andreas og kartleser Ola Fløene skal konkurrere med i årets Intercontinental Rally Challenge (IRC).

Presentasjonen skjedde under den gedigne bilsportmessen Autosport International Show i Birmingham. Rallybilens dekorasjon viser klart Škoda UK Motorsports nære tilknytning til Skoda Motorsport, men bilen har likevel klart å beholde sitt britiske særpreg ved å ha det britiske flagget på panseret og taket.

Rett etter presentasjonen satte Andreas seg på flyet til Sør-Frankrike for å forberede seg til Rallye Monte Carlo, hvor han vil debutere i konkurransesammenheng med bilen.

Timeplanen før årets første IRC-løp har vært rimelig hektisk. Men i og med at Andreas kjører for Skoda UK Motorsport, hadde de et sterkt ønske om å støtte britisk motorsport ved å presentere bilen under Autosport International Show i Birmingham.

– Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang med konkurranser. Vi har lagt bak oss rundt 100 mil med test, og er så godt forberedt som vi kan få blitt. Bilen er fantastisk å kjøre, og med det beste teamet i ryggen, ser jeg frem mot en spennende sesong. Under Rallye Monte Carlo har jeg ikke noe annet mål enn å fullføre. Klarer jeg det uten store feil eller uhell, har jeg tro på at det vil kunne gi meg en god plassering. Men det er kanskje det vanskeligste løpet i verden, så mye kan skje, sier Andreas.

Rallye Monte Carlo starter i Valence onsdag 19. januar.