Andreas Mikkelsen får ny kartleser

Nagle
Iren Paul Nagle vil vikariere som kartleser for Andreas Mikkelsen frem til finnen Mikko Markkula blir friskmeldt etter ryggskaden.

 

Nordmannen måtte som kjent trekke seg fra Rally Tyskland da hans faste kartleser Mikko Markkula fikk påvist brudd i to ryggvirvler i forrige uke. Det vil nødvendigvis ta litt tid å få leget skaden, og i mellomtiden har Volkswagen Motorsport og Andreas Mikkelsen hentet inn Paul Nagle som ny mann i høyrestolen. Iren har tidligere lest noter for Kris Meeke, og Andreas kjenner han fra IRC-sammenheng.

– Det er utrolig synd at Mikko (Markkula) ikke får vært med i Rally Australia, men for meg er det en god nyhet at vi har funnet en god erstatter. Det var viktig å finne en kartleser som kunne lese noter på engelsk. Mikko og jeg har innarbeidet et nytt notesystem denne sesongen, og vi har valgt å kommunisere på engelsk i bilen. Derfor er det en stor fordel at vi kan fortsette med det, sier Andreas.

Teamsjef Jost Capito er tilfreds med at de har fått til en avtale med Nagle.

– Vi er glade for at vi har fått på plass en så kompetent erstatter bare noen dager etter at det ble klart at Mikko må ta en pause. Paul Nagle har stor erfaring og har en profesjonell holdning til kartleserjobben, og jeg er trygg på at han vil svare til våre forventninger. Selv om vi ønsker Mikko tilbake så raskt som mulig, så kan han nå ta den tiden han trenger og konsentrere seg om å bli helt frisk. Så fort han er frisk og rask, blir han å finne i høyrestolen ved siden av Andreas igjen, sier Capito.

Rally Australia (12.-15. september) er den tiende runden av FIA World Rally Championship 2013.