Andreas Mikkelsen flyr videre i Finland

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - POLAND RALLY
Etter andreplass i forrige VM-runde, reiser Andreas Mikkelsen til VM-runden i Finland full av selvtillit – og med et håp om enda en pallplass. Men den norske rallyføreren vet at dette blir et langt vanskeligere løp.

Den norske Volkswagen Motorsport-føreren leverte et imponerende løp i Rally Polen, og sammen med kartleser Ola Fløene kjempet de lenge jevnt med den suverene VM-lederen Sebastien Ogier. Men nordmennenes franske teamkamerat trakk til slutt det lengste strået og vant løpet. Nå er Andreas og Ola på plass i Finland, og øyner håpet om en ny tur på seierspallen. Løpet braker løs torsdag og avsluttes søndag. Norges beste rallyfører vet imidlertid at det blir en svært tøff oppgave å kopiere bragden fra Polen. Løpet blir beskrevet som det nærmeste du kommer Formel 1 på skogsbilveier på grunn av de raske grusveiene. Også de mange hoppene, hvor bilene hopper opptil 60 meter, er karakteristisk for denne VM-runden.

– Jeg forventer at VM-runden i Finland blir et langt vanskeligere løp for meg enn hva Rally Polen var. Det var nemlig et nytt løp for nesten alle deltakere. Flesteparten av førerne i helgens startfelt har masse erfaring fra Finland. Og det er svært viktig i dette løpet, sier Andreas, som ligger på tredjeplass i VM-sammendraget. Foran seg på listen har han teamkameratene Ogier og Jari-Matti Latvala, mens den norske Citröen-føreren Mads Østberg ligger på fjerdeplass – 17 poeng bak sin landsmann.
– Erfaring og trygghet er avgjørende for å kjøre fort her. Løpet er kjent for sine hopp og ”blinde” svinger. Veiene er ekstremt raske, og du må være trygg på dine egne ferdigheter og ha de riktige innstillingene på bilen for å henge med i toppen, forklarer Andreas.

Rally Finland er kanskje det løpet på VM-kalenderen hvor det er viktigst at kartleseren treffer 100 prosent med notene. Hvis ikke er det nok av steder hvor det bokstavelig talt kan gå rett til skogs.
– Fartsnotene og kommunikasjonen med Ola må være perfekt. Rally Finland tillater ingen feil. Har du ikke en perfekt linje, er det fort gjort å havne i grøfta. Jeg mangler absolutt ikke selvtillit etter andreplassen sist. Og samarbeidet med Ola har fungerte perfekt, selv om vi bare har fått to løp sammen siden han gjorde comeback som min kartleser. Det blir et langt og krevende løp, og derfor ville det vært fantastisk om vi igjen avslutter helgen på pallen, sier han med et smil.

 

FIA World Rally Championship (WRC), sammenlagt før Rally Finland:

1.         Sébastien Ogier         166 poeng

2.         Jari-Matti Latvala      116

3.         Andreas Mikkelsen   83

4.         Mads Østberg                        66

5.         Mikko Hirvonen         52

6.         Thierry Neuville        46

7.         Kris Meeke                 38

8.         Elfyn Evans                36

9.         Martin Prokop           31

10.       Henning Solberg       24