Andreas Mikkelsen imponerte igjen

andreas_mikkelsen_sigdal_460.jpgAndreas Mikkelsen og Ola Fløene gjorde det igjen. Til tross for over ett minutts tidsstraff ble de best av deltagerne i Subaru Cup også i Mountain Rally på Gol.

-Det er bare å ta av seg hatten. Jeg tviler på om det er noen hele verden som kan klare å få mer ut av denne bilen enn det Andreas klarer, sa Anders Kjær, som endte på andreplass blant cup-deltagerne på Gol.
I årets andre runde av Subaru Cup fikk langt fra Andreas Mikkelsen noen enkel reise. Problemene nærmest hopet seg opp for NAF Motorsport Asker & Bærum-førerne.-Etter de tre første etappene hadde vi to defekte støtdempere bak, og vi manglet både 3. og 4. gir. Jeg var sikker på at det var sluttkjørt, men heldigvis har vi dyktige mekanikere, sier Andreas Mikkelsen. På løpet første service bestemte hans team seg for å bytte girkassen, noe som normalt tar for lang tid.

-Mekanikerne gjorde en formidabel innsats og vi brukte bare åtte minutter over tiden, sier Mikkelsen. Det ga ham 1 minutt og 20 sekunders tidstillegg (10 sekunder per minutt). Sener på dagen mistet sviktet også kommunikasjonssystemet mellom Mikkelsen og kartleser Ola Fløene i bilen på en etappe. Allikevel klarte de å holde resten av cup-førerne bak seg.

I Mountain Rally, akkurat som i sesongåpningen Sigdalsrally, var det Anders Kjær fra NMK Larvik som kom nærmest. Han har dermed fått en god start på sesongen etter en del trøbbel i fjor.

-Ja, jeg er fornøyd. Vi har fått en mye bedre åpning på sesongen i år enn i fjor, sier Kjær. Han var 27 sekunder bak Andres Mikkelsen på lørdag.

Svenske Pontus Tidemand endte på 3. plass, under fire sekunder bak Kjær i en svært spennende duell.
Ikke mindre enn fire førere i Subaru Cup, der man kjemper om en premiepott på 900 000 kroner, kom inn blant de ti beste på totallisten i Mountain Rally.

Sammenlagt leder nå Andreas Mikkelsen med 55 poeng, mens Anders Kjær har 40 og Jerker Axelsson 32. Mikkelsen ligger også på en 2. plass i NM for gruppe N. Her ligger Kjær på en 3. plass.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Man kjører med en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo og alle bilene er helt identiske. I utgangspunktet rigget i henhold til det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Allikevel har bilene en effekt på drøye 280 HK.

Neste runde i Subaru Cup er Numedalsrally 6. mars.

Poengstilling Subaru Cup 2010 (etter 2 løp)
1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 55
2. Anders Aa. Kjær, NMK Larvik, 40
3. Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, 32
3. Pontus Tidemand, SMK Eda, 32
5. Sivert Johansen, NMK Tønsberg, 27
6. Richard Haget, KNA Kongsvinger, 25
7. Jim Roger Haugom, KNA Kongsvinger, 24
8. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 20
8. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 20
10. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 18

Komplett poengstilling