Andreas Mikkelsen kjører for Skoda UK

mikkelsen_floene_nov_10_1_470.jpgDen norske rallyføreren Andreas Mikkelsen (21) skal neste år kjøre Intercontinental Rally Challenge (IRC) for det britiske Skoda-teamet i en Skoda Fabia S2000 Facelift. Mikkelsen vil ha med seg Ola Fløene som kartleser.

Skoda UK Motorsports IRC-program vil fortsatt ha sterk støtte fra Skoda-fabrikken i Tsjekkia, og med Mikkelsens inntreden i teamet vil relasjonen til fabrikksteamet bli ytterligere styrket. Et omfattende testprogram i tiden fremover skal sørge for at Mikkelsen og Fløene vil få god mulighet til å gjøre seg kjent med både bilen og BF Goodrich-dekkene før sesongåpningen i Rally Monte Carlo 19.-21. januar neste år.Andreas Mikkelsen har viktig erfaring i IRC gjennom de sju rundene han har kjørt i serien i år. Han har tatt poeng i fire av løpene og han var svært nær Skodas fabrikksfører Juho Hänninen da han tok 2. plass i Rally Skottland i høst. Sist helg vant Mikkelsen Golden Stage Rally på Kypros.

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene har kjørt Skoda Fabia S2000 ved enkelte anledninger tidligere. Blant annet i VM-runden Rally Frankrike tidlig i oktober, og de vil også kjøre samme bil i regi av Skoda Rally Team Italia i kommende helgs VM-avslutning Wales Rally.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å bli en del av Skoda-familien og få muligheten fra Skoda UK til å kjøre IRC neste år. Det er et fantastisk og viktig steg i min rallykarriere å kunne sitte i et Skoda-sete og ha all erfaringen og ekspertisen fra Skoda Motorsport tilgjengelig. Mitt mål for 2011-sesongen er å vinne IRC sammenlagt, verken mer eller mindre, sier Andreas Mikkelsen.

– Vi er glade for å kunne ønske Andreas velkommen til Skoda UK Motorsport Team. Kombinasjonen av Andreas sitt talent som fører, hans internasjonale erfaring, en utprøvd Skoda Fabia S2000 som allerede er en vinnerbil og vårt tette samarbeid med Skodas fabrikksteam gjør dette til et veldig spennende prosjekt. Vi ser alle frem til de utfordringene som ligger foran oss, og vi er sikre på at den pakken vi nå har satt sammen for 2011 vil gjøre oss i stand til å kjempe om seier i IRC neste år, sier Robert Hazelwood direktør i Skoda UK.

– Vi har arbeidet med flere alternativer for neste sesong, og den pakken vi nå har endt opp med er den absolutt beste for Andreas og Olas vedkommende. Det har hele tiden vært vår plan at de skulle kjøre for et profesjonelt team og i en vinnerbil neste år, og det har vi oppnådd. Nå er alle forutsetningene for suksess på plass, så det blir et spennende år, sier Andreas Mikkelsens manager Erik Veiby.

Fakta om Andreas Mikkelsen
Før Andreas Mikkelsen startet sin rallykarriere var han med på Norges juniorlandslag i alpint, og han har også konkurrert på samme nivå i motocross. Han tok sitt førerkort i England få dager etter han fylte 17 år, og fulgte opp med å vinne Quinton Stages Rally da han var 17 år og 16 dager gammel. Han ble da tidenes yngste vinner av et løp i det britiske mesterskapet. Han vant også Coracle, Plains, Bulldog og Cambrian Rally i Storbritannia i 2006, Saaremaa Rally i Estland, og han gjorde sin VM-debut i Wales det samme året.

Med den dobbelte verdensmesteren Marcus Grönholm og Europamester i motocross Roy Snellingen som trenere kjørte Mikkelsen i 2007 og 2008 flere VM-runder, og fikk sin beste plassering med 5. plass i Swedish Rally i 2008. Han ble det da den yngste føreren gjennom tidene som har tatt poeng i et VM-rally. I 2009 ble Mikkelsen norsk mester i gruppe N, og i år har han kjørt sju runder i IRC med en Ford Fiesta S2000.