Andreas Mikkelsen kjører Rally Frankrike

mikkelsen_asorene_7_500.jpgAndreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene vil gjøre et innhopp i rally-VM når de stiller til start i asfaltløpet Rally Frankrike første helgen i oktober.

Mikkelsen og Fløene vil stille til start i en Skoda Fabia S2000 og vil dermed konkurrere med Henning Solberg, Mads Østberg og Eyvind Brynildsen som også kjører i S2000-klassen i dette løpet.

-Vi jobber langsiktig med å utvikle Andreas som rallyfører, og grunnen til at vi stiller i Frankrike er at vi ønsker å teste han mot VM-førerne. På den måten får vi også en pekepinn på nivået mellom førerne i VM og IRC. Det er også et helt nytt løp, slik at alle stiller med samme forutsetninger, og det vil være viktig for Andreas og Ola å få erfaring fra løpet med tanke på fremtiden, forteller Mikkelsens manager Erik Veiby.

Normalt kjører Andreas Mikkelsen en Ford Fiesta S20000 i IRC-serien. Senest sist helg kjørte han inn til 5. plass i det tsjekkiske Barum Rally på asfalt.  

Grunnen til at Mikkelsen og Fløene vil kjøre en Skoda og ikke Ford som de normalt gjør er enkel:

-Løpet er utenfor vårt opprinnelige program og dessverre hadde ikke M-Sport kapasitet til å gi Andreas og Ola service ettersom de har mange andre førere i Frankrike. Derfor kjører de Skoda.

Bilen Mikkelsen og Fløene skal kjøre vil bli drevet av Skoda Rally Team Italia. Dette teamet er tett knyttet til Skoda-fabrikken og britiske Guy Wilks kjører for teamet i IRC. Også fabrikksfører Jan Kopecky får service
fra det italienske teamet i de løpene han kjører utenfor IRC. Bilen er nyeste versjon av Skoda Fabia S2000 med blant annet Evo 2-motor.

Årets utgave av Rally Frankrike er helt nytt for alle VM-førerne. Løpet er flyttet fra Korsika til Alsace-regionen inntil grensen til Tyskland. Løpet vil ha base i Strasbourg, og innledes med en startseremoni torsdag 30.
september. Totalt skal det kjøres 20 fartsetapper før målgang søndag 3. oktober.

En uke før Rally Frankrike kjører Mikkelsen og Fløene San Remo Rally i Italia som er neste runde i IRC. Også dette er et asfaltløp. Der kjører de sin Ford Fiesta S2000, og dagen etter San Remo Rally er i mål tester de
bilen de skal bruke i Frankrike.