Andreas Mikkelsen klar for Golden Stage Rally

mikkelsen_asorene_5-3.jpgAndreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene åpnet Rally Kypros glimrende, men måtte bryte med motortrøbbel allerede før andre fartsetappe i går. I morgen er de to imidlertid klare for Golden Stage Rally der de skal kjempe om en premiepott på 1,2 millioner direkte på TV-kanalen Eurosport.

Mikkelsen og Fløene åpnet Kypros Rally med neste beste tid på løpets første etappe torsdag kveld i Limassol i sin Ford Fiesta S2000. Men på vei til andre etappe, fredag morgen, fikk de motorproblemer og måtte bryte. Reglene i Intercontinental Rally Challenge (IRC) sier at man ikke kan bytte motor under et løp, og dermed måtte de bryte.

Men i dag er de gått fra å være deltagere til å bli funksjonærer og kjører som såkalt kontrollbil foran deltagerne. I morgen er de klare for det noe spesielle Golden Stage Rally der de konkurrerer om store pengepremier.
-Jeg mener vi hadde veldig gode muligheter til å hevde oss bra her på Kypros så det er synd at vi ikke fikk vist hva vi er gode for. Men slik er det i denne sporten. Marginene er små, og slikt som dette skjer dessverre, sier Andreas Mikkelsen som har imponert med blant annet 2. plass i Rally Skottland tidligere i årets IRC-serie.

I morgen er han imidlertid startklar og svært motivert for å levere et sterkt resultat i Golden Stage Rally, som også kjøres på Kypros.
-Det er et annet løp, så der er vi med. Vi har skiftet motor og kjører i dag foran deltagerne for å få erfaring fra etappene her med tanke på neste år, sier Mikkelsen. Sammen med kartleser Ola Fløene er han blant de absolutt største favorittene i morgen.

Golden Stage Rally består av en etappe på 25 km som har en blanding av grus og asfalt. Etaoppen kjøres to ganger og begge sendes direkte på Eurosport henholdsvis klokken 11.00 og 14.00 i morgen, søndag.

TV-dekning av Golden Stage Rally, søndag 7. november på Eurosport

11:00-12:00 Direkte Golden Stage 1. gang
14:00-15:00 Direkte Golden Stage 2. gang